WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN - het programma

WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN - het programma

Een stadsfestival voor kinderen op 4 en 5 oktober

Vrijdag 8 augustus 2014 — Zaterdag 4 en zondag 5 oktober is het zo ver: de WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN veroveren Gent. Op zaterdag zal de Gentse burgemeester Daniël Termont het festival plechtig openen! Op zondag nemen de WOESTEWIJVEN Annelies Storms (schepen van cultuur) en Elke Decruynaere (schepen voor jeugd) die rol op zich.

De Gentse Stadshal fungeert als centrum van het festival. Zo staat er een groot podium waarop elk uur een feestelijke ode aan het hart gebracht wordt: er wordt gezongen, gedanst en gefeest met telkens een bijzondere gast (de burgemeester, de Piepkes,…). De houtblazers (muzikanten) brengen 3 keer per dag hout naar een open haard waar pizza's worden gebakken. De Stadshal is eveneens een grote „bouwplek”. Kinderen kunnen met karton en lakens zelf aan de slag om kampen te bouwen, hun stad te verbeelden, … Er is ook een infopunt; een bar én in Klein Turkije kan je de wildste haarcoupe ooit krijgen.


Rondom de Stadshal is er een parcours uitgetekend dat iedereen op eigen tempo kan ontdekken: door de Mageleinestraat, Sint-Niklaasstraat, Veldstraat, Korenmarkt, Jan Breydelstraat, Gewad, Prinsenhof, Kinderrechtenplein, Patershol, Vrijdagsmarkt, Werregarenstraat en zo terug naar de Stadshal. Op dit parcours kom je allerlei woeste theater- of muziekperformances, doe-activiteiten en fijne kijkinstallaties tegen.
Er is een festivalplannetje dat je kan afhalen aan de Stadshal. 

- Theatrale en muzikale performances zoals het Pompoen tak orkest en Østerklank (een muzikale theatrale jukebox).

- Verdrietverwerker - Arca - doorlopend
In het water bij Arca waadt een verdrietverwerker rond. Hij verwerkt je grootste en kleinste verdriet.
- Op het kinderrechtenplein leren kinderen een woeste Ha Ka-dans aan. Een danser leert hen op 40 minuten de wildste dans. (Groot)ouders mogen ook mee doen. Op het einde van de dag dansen alle kinderen samen onder de Stadshal deze dans. 
- De Stille Tuin: In de kloostertuin van het Karmelietenklooster in het Prinsenhof heerst complete stilte. Je zit op een bankje terwijl jouw voeten worden gewassen, ondertussen speelt een violist klassieke muziek. 
- Erik Kaïell is een Amerikaanse Nederlander die met kinderen en jongeren een soort „urban stadsdans” ontwikkelt op gebouwen. Verschillende keren per dag trekken zij door de straten en doen acrobatische dansen op vensterbanken, dakgoten,… 
- In het Hotel d’ Hane Steenhuyse beleef je de hoogtepunten van de theaterateliers van Kopergietery onder de noemer WOESTE TROEP werkten zij een jaar lang rond het thema kind & stad.
- Mobiele flashmobs: de kinderen en jongeren van de theaterateliers van KOPERGIETERY en Larf! verrassen het publiek met theatrale acts in verschillende etalages op het parcours.
- SAM en haar Stemmenpaleis: In de brouwerij in het Patershol wordt een installatie gebouwd waar je stem vervormd wordt, een beetje zoals een spiegelpaleis maar dan met stemmen. Vertel, schreeuw of fluister je grootste geheim, kleinste wens of mooiste droom.
--Tussen de zuilen van het hof  leer je de beste technieken en leukste trucs van het touwenfigurenspel en kan je kijken naar de grappigste en meest ontroerende filmpjes van de VERRE VIDEOVRIEND waar kinderen een antwoord geven op vragen als: ‘Wat is je wildste droom’ of 'Wat zou jij doen als je burgemeester was?'
- de Percussiebrug, Troeptuintjes van gerecycleerd zwerfvuil, de Bamboe Burcht, wilde pannenkoeken, een Flash Busker Pop Up,  een theatrale jukebox, een verre Videovriend, zingende politie, het Pompoen Tak Orkest, jonge dansers op daken, een Woest Balkon, de Wilde Muziek-Mobiel, ...

Deze en nog veel meer activiteiten houden de kinderen gedurende het hele weekend van 4 en 5 oktober bezig.

Praktisch:
WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN is een GRATIS stadsfestival voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.
Op 4 & 5 oktober palmen de WILDEMANNEN & WOESTEWIJVEN de stad Gent in.

Het festival kan je GRATIS bezoeken.
Je volgt samen met familie of vrienden - op je eigen tempo - een wandelparcours doorheen de binnenstad.
Daarvoor voorziet het festival een plannetje, dat je kan afhalen aan het vertrekpunt: de Stadshal.
Je hoeft niet te reserveren, je mag gewoon langskomen op 4 en 5 oktober!

Niet te missen :
Openingsfeest op za 4 okt. om 10u met de burgemeester Daniël Termont
Openingsfeest op zo 5 okt. om 10u met de schepenen Annelies Storms en Elke Decruynaere
Slotfeest met de Piepkes op za 4 en zo 5 okt. om 17u30 aan de Stadshal.

Wildemannen Woestewijven
Stadsplan Wildemannen Woestewijven
Barry 'den graver' Kerkhofs
Barry 'den graver' Kerkhofs
Barry 'den graver' Kerkhofs
4Hoog
BOUGIE
CIRCA
Gent, jong en wijs
KOPERGIETERIJ
Studio Orka
Thuis in de stad
Vlaamse Regering
VLIEG

Contacteer ons

Valerie Bourgeois - Walkie Talkie

Walkie Talkie