Vreemde Kontinenten neemt je voor het eerst mee naar China

Vreemde Kontinenten neemt je voor het eerst mee naar China

Woensdag 2 juli 2014 — Een primeur bij ZuiDERHuiS: Vreemde Kontinenten biedt voor het eerst ook reizen aan naar China. De reisorganisatie pakt uit met zowel groeps- als individuele reizen naar dit fascinerende land waarbij must-sees, authentieke cultuur en avontuur hand in hand gaan. 

In China gaan traditie en moderniteit hand in hand. Reizen door dit grootse land is dan ook een onderdompeling in een fascinerende wereld vol verrassingen en contrasten. Terwijl er op het platteland nog een eeuwenoude Chinese cultuur schuilgaat, ontpopten de verstedelijkte gebieden zich tot consumptiemaatschappijen met een bloeiende economie.

Twee specialisten bij Vreemde Kontinenten, Pieter Weymans en Helen De Meyer hebben een aantal routes uitgestippeld zodat je dit mysterieuze land individueel of in groep kan ontdekken! Laat je overladen met indrukken, smaken, geuren en een vuurwerk aan kleuren. 

In groep

Hemelse harmonie met de hoogtepunten van China
Verken op achttien dagen de hoogtepunten van China in de verschillende uithoeken van het land, met een mix van architectuur, cultuur en natuur. Je ontdekt de keizerlijke architectuur in de Verboden stad en het Zomerpaleis en loopt op de grandioze Chinese Muur. Het indrukwekkende Terracottaleger en Songzanglin-klooster aan de Tibetaanse hoogvlakte bij Shangri La mogen natuurlijk niet ontbreken. Eindig in grandeur met de aanblik van de rijstterrassen en Karst-landschappen van het tropische Guilin.Geplande afreizen:
09.07.2015 - 26.07.2015 
28.07.2015 - 14.08.2015
08.10.2015 - 25.10.2015

Deze reis wordt ook als individuele reis aangeboden. 

Individueel

Ontdek authentiek China in minderhedenprovincies Guangxi en Guizhou
Trek zestien dagen lang door de minst bezochte regio’s van China en ontdek met een gids de kleine dorpjes waar de oorspronkelijke taal, klederdracht en eeuwenoude tradities in ere zijn gehouden. De kleurrijke markten en karakteristieke dorpen maken de provincie Guizhou tot één van de meest fotogenieke plaatsen van China. Hier verbouwt de lokale bevolking hun akkers al eeuwenlang op traditionele wijze met waterbuffels. De laatste halte is Guangxi, dat bekend staat om zijn ongeëvenaarde natuurlandschappen en vergezichten.

Boeddhistische kloosters en spectaculaire natuur in Xiahe en Sichuan
Met een lokale gids trek je er vijftien dagen op uit in het Tibetaanse Xiahe en Sichuan. Van de Chinese Muur en de Verboden Stad in Beijing reis je naar Xi’an, de toegangspoort van de Zijderoute. Ontdek de prachtige parels van het Tibetaanse boeddhisme, waaronder de Lamatempel in Beijing, het klooster van Labrang in Xiahe en dat van Setri in Langmusi. In de provincie Sichuan bezoek je twee gebieden die werden opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO: de nationale parken van Jiuzhaigou en Huanglong. Met hun saffierblauwe meren, indrukwekkende watervallen en weergaloze wouden behoren deze natuurparken tot de meest sprookjesachtige van China. Een perfect reisparcours voor avonturiers!

 

Chinees onderweg
Om je reis goed voor te bereiden kan je bij ZuiDERHuiS workshops "Chinees onderweg" volgen. Sinologe Patricia Hons leert je enkele basiswoorden en zinnen in het Mandarijns maar laat je ook kennismaken met de bestemming, geschiedenis en de lokale cultuur. De eerste lessenreeks start op donderdag 5 maart 2015. Een plekje reserveren kan via 09/233.45.33 of vreemdekontinenten@zuiderhuis.be

copyright: China Helen De Meyer
copyright: China Helen De Meyer
copyright: China Helen De Meyer