Vierde editie Wastelands in Gent

Op zaterdag 8 augustus vind je de spannendste muzikale acts van het moment samen op een unieke locatie aan de Gentse haven.

Dinsdag 19 mei 2015 — Subbacultcha België en 019 slaan de handen in elkaar voor de vierde editie van Wastelands festival. Op zaterdag 8 augustus vind je de spannendste muzikale acts van het moment samen op een unieke locatie aan de Gentse haven.

De eerste namen op de affiche :


Molly Nilsson: Een verborgen parel binnen het muzieklandschap. Deze Zweedse maakt prachtige melancholische synthpop. Na twee uitverkochte passages in Cinema OFFoff en DOK keert ze in augustus terug naar Gent.


Communions: Sinds het internationale succes van Iceage staan er opnieuw een pak Deense bands klaar om door te breken. Eén daarvan is het post-punk kwartet Communions.


Blaze Kidd ft. Uli K & Kamixlo: The sound van Latijns-Amerika wordt the next big thing. Björk-producer Arca verraste ons vorig jaar al met zijn sensuele ritmes. Op Wastelands is het de beurt aan Blaze Kidd en zijn crew met hun mix van cumbia, reggaeton en rap.


Mathieu Serruys: Deze vormgever en avant-garde componist releaste eind vorig jaar zijn debuut, 'On Germaine Dulac', geïnspireerd op het werk van de gelijknamige Franse experimentele filmmaker, op het Gentse B.A.A.D.M.

Floris Vanhoof, geselecteerd voor de Young Belgian Art Prize 2015, exposeert binnen zijn videomuur. Arnaud Vanrafelghem en Björn Kerckhof nemen het buitenpodium onder handen. Het artwork van Wastelands festival wordt verzorgd door We Became Aware.

De rest van de line-up en headliner worden in de komende weken aangekondigd. Pre-sale tickets zijn vanaf nu beschikbaar. Wastelands Festival wordt gesteund door Stad Gent.

INFO & TICKETS

"When you’ve got an enthusiastic, committed group of people booking the music that they believe in, you can be sure your audience will be receptive to anything."

Dummymag review #wastelands14

fotoverslag van #wastelands14 door Illias Teirlinck

ABOUT SUBBACULTCHA

Subbaculcha België is het toonaangevende platform voor vernieuwende muziek en kunsten. Uniek aan Subbacultcha is hun lidmaatchap, voor 8 euro in de maand mag je naar alle concerten, films en expo's die zij promoten. Daarnaast brengt Subbacultcha België maandelijks een gratis magazine uit.

Wastelands is het geesteskind van Subbacultcha! België.  

Molly Nilsson<br/>https://soundcloud.com/dsa-music
Communions<br/>http://www.communions.dk/
Mathieu Serruys<br/>https://soundcloud.com/baadm
Blaze Kidd<br/>https://soundcloud.com/blaze_kidd