Trek met Jobstop naar Kenia en Tanzania en maak kennis met inheemse volkeren

Trek met Jobstop naar Kenia en Tanzania en maak kennis met inheemse volkeren

Dinsdag 1 december 2015 — Jobstop komt voor zijn vrijwilligersreizen met twee gloednieuwe bestemmingen in Oost-Afrika op de proppen. Draag je steentje bij in de Masai Mara stam in Kenia en monitor leeuwen van dichtbij of daal af naar Tanzania en leer de Moshigemeenschap Engels. Een onderdompeling in hun levensstijl betekent niet enkel een culturele, maar ook een persoonlijke verrijking.

Geef Engelse les aan Masai

Haar ligging aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika, maakt van Moshi een heuse trekpleister voor avonturiers. De gemeenschap herbergt een echte smeltkroes van mensen van  verschillende culturen en achtergronden die samen leven en werken. In Moshi heerst een hoog analfabetisme doordat jong en oud onderwijs inruilen voor werk in de landbouw. Dit is waar jij kan helpen! Doorheen de week geef je Engelse les aan zowel kinderen als leerkrachten en draag je bij tot een rijke en aangename leerervaring. Met behulp van plaatselijke organisatie draag je bij aan de bewustwording van hiv/aids en ondersteun je vrouwen bij het verbeteren van hun positie binnen de gemeenschap. 

Tijdens de week draai je mee als leerkracht Engels, terwijl de weekends vrij zijn om op avontuur te gaan. Op slechts enkele uren afstand van de stad vind je tal van prachtige natuurreservaten, zoals het Serengeti National Park en het Arusha National Park. Beklim tijdens je vrije tijd de Kilimanjaro of observeer de “big five” van dichtbij.

Word zelf een safari-expert!

Kenia grenst aan Tanzania en beschikt net als haar buurland over prachtige wildparken. Het land bulkt van prachtige safaribestemmingen, waar het gebied Masai Mara met kop en schouders bovenuit steekt. In nauwe samenwerkingen met Masaigidsen en -experten leer je de streek beter kennen en krijg je een unieke inkijk in het leven van een safarigids.

Als vrijwilliger draag je bij aan het behoud van de verschillende diersoorten in het Masai Mara district. Ga op avontuur en breid je kennis uit over leeuwen, olifanten en cheeta’s door onderzoek, dataverzameling en monitoring. Deel vervolgens jouw bevindingen met de Masai Mara stam in ruil voor participatie in het plaatselijke leven. De Masai is een nomadenstam die ondanks de modernisering erin slaagden om hun eeuwenoude tradities te bewaren. Deze reis biedt een uitgelezen kans om deze tradities van dichtbij te ervaren. Als je in de maanden van juli tot oktober gaat maak je ook nog eens “the Serengeti great migration”, één van de 7 nieuwe wereldwonderen, vanop de eerste rij mee.

 

Inschrijven kan tot 1 maand voor het vertrek

Startdata: Iedere eerste en derde maandag van de maand

Duur: vanaf 2 weken

 

Over Jobstop
Jobstop is een reisorganisatie gespecialiseerd in het organiseren van reizen die draaien rond vrijwilligersprojecten, werk- en reisavonturen en taalcursussen. Via Jobstop kan je aan democratische prijzen reizen en je internationale leefwereld vergroten. De missie van Jobstop is zoveel mogelijk mensen de mooie, spannende en avontuurlijke ervaringen te bieden in de wijde wereld door de combinatie van reizen en vrijwilligerswerk toegankelijk te maken voor iedereen. Met Jobstop verrijk je je leefwereld en draag je je steentje bij op een flexibele en toegankelijke manier. 

Vrijwilligerswerk Tanzania Moshi
Vrijwilligerswerk Kenia Masai Mara
Vrijwilligerswerk Tanzania Moshi
Vrijwilligerswerk Kenia Masai Mara
Vrijwilligerswerk Kenia Masai Mara