Tijd voor een gezond alternatief: kook met keramisch!

Tijd voor een gezond alternatief: kook met keramisch!

GreenPan Thermolon™, de keramische coating

Dinsdag 24 november 2015 — Reeds enkele weken loopt de discussie in de cookware industrie rond ongezonde antiaanbaklagen hoog op. Reden te meer om de revolutionaire keramische antikleeflaag van GreenPan toe te lichten. Sinds 2007 biedt het Belgische merk chefs en hobbykoks wereldwijd namelijk een gezond alternatief aan voor je traditionele pannenset: de keramische coating Thermolon™. 

Gezond koken slaat niet alleen op het gebruik van de juiste ingrediënten. Ook de potten en de pannen waarmee je dagelijks je maaltijd bereidt, zijn van essentieel belang. Dat begreep GreenPan, pionier en marktleider in keramische anti-aanbaklagen. Sinds 2007 verovert het merk de markt met haar revolutionaire technologie Thermolon™Deze gepatenteerde samenstelling laat, in tegenstelling tot traditionele antikleeflagen, nooit schadelijke stoffen vrij, zelfs niet wanneer de pan oververhit. Meer nog, wie kookt met een pan met een keramische anti-aanbaklaag hoeft zelfs zijn pan niet gloeiend heet te laten worden voor een perfect bakresultaat. De coating zorgt net voor een gelijkmatige warmtegeleiding. Krokant bakken in een antikleefpan? GreenPan  maakt het mogelijk.   

Thermolon™ in het kort: 

  • Een gezonde keramische antikleeflaag 
  • Geen gebruik van schadelijke chemicaliën en bevat geen siliconeolie
  • Geproduceerd zonder PFOA, een persistente, kankerverwekkende vervuiler
  • 60% minder CO2 uitstoot tijdens het inbakken van de coating t.o.v. traditionele antiaanbaklagen

Nog een korte samenvatting? Bekijk zeker ook dit leuke filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=uxdvfa6pOrA !

Nu meer dan 8 jaar later biedt GreenPan  een uitgebreid gamma kookgerei voor gezondheidsbewuste koks. Elke collectie is genoemd naar internationale milieuconventiesSienaMilan of Stockholm.
Voor beeldmateriaal in hoge resolutie, klik hier: http://press.talkie.be/nl/dir/greenpan

Meer weten over hoe gezond koken en vooral met welke ingrediënten? Laat je inspireren door de GreenPan blog

Thermolon ceramic non-stick explained