THIS IS ANTWERP presents D.A.T.E.

THIS IS ANTWERP presents D.A.T.E.

Van 3/11 tot 7/11 ontdekken twaalf internationale creatievelingen Antwerpen

Vrijdag 31 oktober 2014 — Antwerpen is een hippe, levendige en creatieve stad en heeft jonge reizigers heel wat te bieden. This is Antwerp nodigt twaalf internationale creatieve jonge mensen uit om dit van 3/11/14 tot 7/11/14 tijdens D.A.T.E. (Discover Antwerp Through Experience) te ervaren. De deelnemers komen uit heel de wereld naar Antwerpen om de stad te ontdekken en worden hierbij bijgestaan door Antwerpse locals die werkzaam zijn in de mode-, kunst- en lifestylewereld. Volg hun avonturen via #thisisantwerp en ontdek samen met de deelnemers van D.A.T.E. waarom Antwerpen een fantastische bestemming is voor jonge reizigers. 
Bekijk alvast deze video en ontdek meer. 

Internationaal ontmoet lokaal
De creatievelingen komen uit heel Europa en zelfs uit Tokyo, New York en Tel Aviv. Een van hen is Nicole Franzen, een New Yorkse fotografe met een heel populaire Instagram-account. Een andere deelnemer is Zsuzsanna Toth, van Freunde von Freunden. Voor deze website maakt zij portretten van mensen met een fascinerend verhaal. Zsuzsanna is heel enthousiast over D.A.T.E.: “we hebben net een netwerk in Antwerpen opgestart en ik kijk er naar uit om andere creatieve mensen in Antwerpen te ontmoeten. Hopelijk groeien er enkele nieuwe samenwerkingen uit.” Op thisisantwerp.be/blog staat een overzicht van alle deelnemers.

Creatief Antwerpen

Het D.A.T.E. programma is goed gevuld met workshops, bezoeken en inspirerende ontmoetingen. De creatievelingen zullen onder meer fietsen door Antwerpen, 3D-prints maken en leren hoe ze ambachtelijke schoenen en handtassen maken. Ze krijgen ook de kans om hun impressies van Antwerpen te verwerken in eigen ontwerpen die gezeefdrukt worden. 

Antwerpen voor jonge reizigers
Deelnemers en locals zullen hun ervaringen delen met de hashtag #thisisantwerp. Op die manier kan iedereen volgen wat er gebeurt tijdens D.A.T.E. en zo zelf ontdekken dat Antwerpen een perfecte jongerenbestemming is. De stad heeft de sfeer van een grote stad maar is tegelijk compact en overzichtelijk. Dat maakt het makkelijk voor creatievelingen om elkaar te ontmoeten en dat resulteert vaak in samenwerkingen die innovatief en trendsettend zijn. Antwerpen heeft ook een rijk nachtleven en een perfecte ligging tussen Parijs en Amsterdam. Redenen genoeg om aan het ‘te bezoeken steden’-lijstje van jonge reizigers toegevoegd te worden.
Ontdek alle verhalen van de D.A.T.E. week via thisisantwerp.be

Over This is Antwerp
In 2011 startte Antwerpen Toerisme & Congres met het project This is Antwerp, een campagne die ervoor moet zorgen dat Antwerpen op de kaart staat als jongerenbestemming. Het samenwerken met jonge Antwerpse locals was van in het begin een bewuste keuze. De locals delen nieuwe hotspots, hidden secrets, evenementen en tips & tricks op verschillende kanalen zoals de website, een gedrukt magazine, de blog en sociale media. This is Antwerp heeft ook een app zodat bezoekers de verschillende hotspots makkelijk terugvinden wanneer ze in Antwerpen zijn.

Voor meer informatie, extra beelden of interviews met This is Antwerp of de internationale gasten kan u steeds contact opnemen met: 
Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52

This Is Antwerp presents D.A.T.E.

Internationale creatievelingen in Antwerpen tijdens D.A.T.E.
Architecture Central Station ©Antwerp Tourism & Conventions - Dave van Laere
Barnini ©Sigrid Spinnox
Grote Markt ©Antwerp Tourism & Conventions - Dave  van Laere
MAS ©Sarah Blee - Neutelings Riedijk Architecten
Scheldt Zuiderterras ©Antwerp Tourism & Conventions - Dave van Laere
Shopping in historical settings ©Antwerp Tourism & Conventions - Dave van Laere
Skyline ©Antwerp Tourism & Conventions - Jan Crab
Terras ©Dave Van Laere