This is Antwerp haalt internationale creatieve profielen naar Antwerpen voor tweede editie D.A.T.E.

This is Antwerp haalt internationale creatieve profielen naar Antwerpen voor tweede editie D.A.T.E.

Vrijdag 11 december 2015 — In maart 2016 zet This is Antwerp de deuren open voor 12 creatievelingen van over heel de wereld. Tijdens de tweede editie van D.A.T.E. ontdekken ze de stad en leren ze hun lokale tegenhangers kennen met het oog op toekomstige samenwerkingen. De komende 10 dagen staat registratie open voor iedereen die wil deelnemen aan dit creatieve bad in de prachtige havenstad. In januari weten we wie de finale deelnemers worden. 

 

Van 13 tot 21 maart 2016 zet This is Antwerp een heus creatief kamp op voor vier dagen. Met D.A.T.E. (Discover Antwerp Through Experience) ontdekken ze de wisselwerking tussen creatieve ondernemers en de stad. De internationale deelnemers kunnen actief zijn in allerhande disciplines gaande van mode, food, muziek, kunst, illustratie, grafisch design, fotografie, copywriting tot zelfs programmeren, houtbewerking en dans. 

Tijdens D.A.T.E. worden de deelnemers ondergedompeld in een creatief bad van atelier bezoeken, workshops, en brainstorms. Evengoed is er tijd voorzien om Antwerpen te ontdekken aan de hand van fietstochtjes en rondleidingen van locals naar de minder bekende plekjes van de stad's Avonds dineert de groep creatievelingen telkens met 6 nieuwe locals die er kort hun werk voorstellen, met het oog op toekomstige vriendschappen en samenwerkingen.  

De week eindigt met de D.A.T.E. conference op 17 maart, een event waar iedereen zich op kan inschrijven. Keynote sprekers en de deelnemers bespreken er hun kijk op creativiteit, de wisselwerking met de stad en de verschillende culturele perspectieven op creativiteit en ondernemerschap. 

Dit is reeds de tweede D.A.T.E. die This is Antwerp organiseert. In november 2014 haalden ze 12 gasten uit Tokyo, New York, Barcelona, Madrid, Copenhagen, Stockholm, London, Berlin, Paris, Amsterdam, Rotterdam en Tel Aviv naar de stad. 

Geïnteresseerden kunnen zich via deze link inschrijven. Deadline voor inschrijvingen is 20 december 2015 en de uiteindelijke deelnemers worden verwittigd in januari. 

When will you D.A.T.E. Antwerp?

D.A.T.E. 2016
D.A.T.E. deelnemers 2014
D.A.T.E. 2014