The Van Jets lanceren Video 'Two Tides of Ice'

Vrijdag 27 maart 2015 — Drie weken nadat 'Two Tides of Ice' de radio onveilig maakt, lanceren The Van Jets nu de bijhorende video geregisseerd door Marine Dricot.  Een black Clockwork Orange-bende hangt rond in het postapocalyptische "Strange Paradise".  Zelfverklaarde villains zijn ze, maar ze doen niets of niemand kwaad. Ze lijken de laatste generatie overlevers op een stervende wereld. Après nous le déluge. Verveling. Decadentie. Roze baseball bats. Haarversiersels van aluminiumfolie. Rebels on icecream. Bon appétit.

Two Tides Of Ice is de voorloper van het album Welcome To Strange Paradise dat uitkomt op 17 april. 
Drie jaar na Halo staat de band er opnieuw met de typische combi van schoonheid en venijn; smerige gitaren en groovy drums. De bezwerende synths zijn gebleven, al kleuren ze dit keer gevoelig donkerder: soms spooky, meestal groovy, maar altijd catchy as hell.

Het album werd opgenomen door producer Leo Abrahams, de man die ook al achter de knoppen zat bij Paolo Nutini, Oscar and the Wolf, Wild Beasts en Brian Eno. 
Van de Urchin Studios in Londen ging de plaat voor een laatste mix naar Tchad Blake, de menselijke mengtafel waar o.m. ook Elvis Costello, The Black Keys en Arctic Monkeys een beroep op doen. Live stellen ze het album in première voor op Instant Karma op 3 april, de release show is op 8 mei in de Ancienne Belgique.

 

The Van Jets - Two Tides of Ice