The Diary of a Teenage Girl haalt meeste nominaties binnen voor Gotham Independent Film Awards

The Diary of a Teenage Girl haalt meeste nominaties binnen voor Gotham Independent Film Awards

Vrijdag 23 oktober 2015 — De nominaties voor de Gotham Independent Film Awards, de prijzen voor de beste Amerikaanse onafhankelijke films, zijn bekend gemaakt. De eerste film van CAVIAR LA is er maar liefst 4 keer genomineerd.

De film zelf is genomineerd in de categorieën “best feature” en “best screenplay”. Regisseuse Marielle Heller is genomineerd voor “breakthrough director” en actrice Bel Powley voor “best actress”. Bert Hamelinck, CEO van CAVIAR en producer van de film is laaiend enthousiast: “Dit zijn één van de belangrijkste independent film awards en ook een heel goede graadmeter voor de Oscars. Fantastisch nieuws dus!"

De awards worden op 30 november uitgereikt in New York. 

The Diary of a Teenage Girl sleepte eerder al awards in de wacht op het Sundance Film Festival, de Berlinale en het Edinburgh Film Festival. 

De film is sinds 21 oktober te zien bij ons in de zalen. 

Synopsis
Gebaseerd op de populaire graphic novel van Phoebe Gloeckner.

THE DIARY OF A TEENAGE GIRL is het coming-of-ageverhaal van Minnie Goetze, een vroegrijp en artistiek tienermeisje dat een relatie begint met de vriend van haar moeder.

San Francisco tijdens de swingende jaren ’70. De parken zitten vol met hippies en drugs is overal te verkrijgen. De vijftienjarige Minnie verkent haar onzekerheden en beproevingen door middel van expressieve tekeningen en vertrouwt haar gedachten toe aan een taperecorder. Op een avond alleen met de vriend van haar moeder, wordt ze voor het eerst geconfronteerd met haar ontluikende seksualiteit. Ze verliest alle controle en is even gelukkig als verward. Is het enkel lust of echte liefde?

Het speelfilmdebuut van Marielle Heller biedt een subtiele en eerlijke kijk op de psyche van een slimme jonge vrouw. Vol humor en intelligentie, vangt de film de angst, de passie en het wonder van adolescentie.

Over CAVIAR
CAVIAR, een productiehuis met zetels in Antwerpen, Brussel, Los Angeles, Parijs en Londen, is met hun langspeelfilms en prestige fictiereeksen in de laatste jaren uitgegroeid tot één van de leiders in de Belgische filmproductie. CAVIAR streeft naar het maken van kwaliteit die inspireert, entertainment biedt en intrigeert op Belgische bodem en op internationaal vlak, met nieuw jong talent, alsook met ervaren regisseurs, schrijvers en acteurs. CAVIAR is eveneens gespecialiseerd in tax shelter, waarmee het zich als interessante co-productiepartner opwerpt voor Europese filmprojecten die gedeeltelijk in België worden geproduceerd of hier in post-productiefase zijn. 

 

The Diary of a Teenage Girl Official Trailer #1 (2015) - Alexander Skarsgård, Kristen Wiig Movie HD