Special: fotografiereizen!

Special: fotografiereizen!

Ik ga op reis en neem mee … mijn fototoestel

Donderdag 24 juli 2014 — Is je fototoestel het eerste waar je aan denkt wanneer je op reis vertrekt? Dan zijn deze memorabele fotografiereizen wellicht iets voor jou. Kies één van 't Zuiderhuis' vijf onvergetelijke groepsreizen naar het uitgestrekte Noorden of het kleurrijke Toscane. Onder begeleiding van een professionele fotograaf schiet je de mooiste beelden voor blijvende herinneringen.

IJsland met natuurfotograaf Tom Linster - ZOMER
Fotograferen is schrijven met ‘licht’ en welk gebied leent zich daar beter toe dan IJsland? Het bijzondere licht en de grote diversiteit aan bijzondere natuurfenomenen maken dat je ononderbroken blijft fotograferen. 
Deze reis richt zich tot de gepassioneerde fotograaf. Geen workshops binnenshuis, maar het pure veldwerk in een woeste en inspirerende omgeving. Het programma combineert het vulkanische Landmannalaugar-gebied, de streek van de Vatnajökull, IJslands grootste ijskap, en de gestileerde landschappen van de zuidkust.
Tom Linster, professioneel natuurfotograaf, begeleidt deze reis. Hij kent de bezochte gebieden en weet precies waar de mooiste plekken zijn. Door het beperkt aantal deelnemers krijgt iedereen persoonlijke tips en deelt Tom zijn kennis en ervaring.
De fotoreis vindt plaats in augustus bij het begin van de herfst in IJsland. Alle info vind je hier

IJsland met Bart Heirweg - WINTER
De fotografische mogelijkheden op IJsland, het land van sneeuw en ijs, gletsjers en vulkanen, zijn onuitputtelijk. En alsof dat nog niet genoeg is maak je tijdens de winter ook kans op één van de mooiste en meest beklijvende natuurfenomenen op aarde: het noorderlicht.
Natuur- en landschapsfotograaf Bart Heirweg coacht je tijdens het fotografische deel van deze reis.
Deze 9-dagen durende workshop gaat door in maart 2015. Hoewel de dagen al langer zijn dan bij ons, blijft de zon laag boven de horizon wat zorgt voor gouden strijklicht en rijke kleurschakeringen. Alle info vind je hier.

Roofdieren en vogels in Oost-Finland met Tom Linster
De 'ruska', de Finse herfst, is op vele vlakken dé ideale reisperiode voor fotografieliefhebbers. Deze reis trekt naar het grensgebied tussen Finland en Rusland, waar één van de laatste ongerepte wildernissen van Europa te bewonderen is. Fotografeer lang de oeroude wouden met hun bonte herfstkleuren en de actieve beren, wolven, rendieren, … die zich voorbereiden op de winter.
Ervaren natuurfotograaf, Tom Linster, geeft tips en begeleidt de reizigers. 
De 7-daagse reis vindt plaats in september 2014. Details en informatie vind je hier.
 

Noorwegen, in het land van het (noorder)licht, met Tom Linster
De langgerekte zonsopkomst en -ondergang in Noorwegen zorgen voor een indrukwekkend en kaleidoscopisch spektakel. Grijp de kans om gedurende een week de natuur in al zijn facetten te beleven en te fotograferen.
Onder leiding van natuurfotograaf Tom Linster proberen we de indrukwekkende landschappen van Noorwegen zo goed en origineel mogelijk op de gevoelige plaat vast te leggen. Deze reis zal nog lang indruk maken want je keert naar huis met unieke beelden van het noorderlicht. Met wat geluk spot je ook wat wildlife!
Deze 8-daagse reis gaat door eind januari 2015. Exacte data en bijkomende informatie over de reis vind je hier.

Workshop landschapsfotografie met Tom Linster in Toscane
Deze fotografiereis, naar een werelderfgoed dat heel wat schilders inspireerde, is een combinatie van heerlijke fotomomenten afgewisseld met het genieten van de streek en haar vruchten. Een glaasje wijn en een frisse duik in het zwembad zullen zeker niet ontbreken. Het rijke aanbod spreekt tot de verbeelding, de kleuren, de lijnen, het licht, bijna elk zicht is 'een plaatje' en als fotograaf kom je hier dan ook ogen en tijd tekort.
Samen met professional, Tom Linster kom je langs de prachtige natuur en indrukwekkende kunststeden van het hart van Toscane en leer alle kneepjes van de landschapsfotografie.
De 6-daagse trip vindt plaats eind juni 2015. Voor details klik hier.

IJsland winterreis ©Bart Heirweg
Finland ©TomLinster
IJsland winterreis ©Bart Heirweg
Finland ©Tom Linster
Finland ©Tom Linster
Noorwegen ©Tom Linster
IJsland ©Tom Linster
IJsland ©Bart Heirweg
Toscane ©Tom Linster

Contacteer ons

Valerie Bourgeois - Walkie Talkie

Walkie Talkie