Reis naar verre oorden met ZuiDERHuiS

Reis naar verre oorden met ZuiDERHuiS

Trends en nieuwe reizen bij Vreemde Kontinenten

Donderdag 4 december 2014 — Natuurreizen en reizen rond lokale festivals zijn dé trends bij Zuiderhuis. Ben je dus een stille genieter of eerder een uitbundige danser? Bij Zuiderhuis vind je de reis van je dromen. Naast de nieuwe bestemmingen van 2014 zoals China, Nicaragua, Bolivia, Cambodja en Oezbekistan kan je er nu ook terecht voor een heuse off-road rondreis in Egypte. Avontuur verzekerd! 

Trends
Natuurreizen

“Eén van de grootste trends bij reizen naar verre oorden is de stijgende vraag naar natuurreizen. Ook bij cultuurreizen merken we dat het bezoeken van natuurparken meer en meer wordt ingepland”, zegt Helen De Meyer, verantwoordelijke voor Vreemde Kontinenten bij reisorganisatie Zuiderhuis. Bij Zuiderhuis is er dan ook een uitgebreid aanbod van individuele natuurreizen, de ene al wat sportiever dan de andere. Zo kan je bijvoorbeeld een wandelreis maken in West-Canada waar de natuur gedomineerd wordt door de majestueuze Rocky Mountains, azuurblauwe meren, dichtbegroeide bossen en talrijke gletsjers.

Liever wat meer actie? Ga dan op 15-daagse rondreis in Peru & Bolivia. Naast de prachtige natuur staan een bezoek aan wereldwonder Machu Picchu, een 3-daagse jeepsafari en een overnachting in een zouthotel op het programma. Altijd gedroomd van een rondreis in Afrika? Ga dan op sportieve natuurreis in Madagaskar. Tijdens deze 15-daagse rondreis overnacht je in comfortabele hotels en guesthouses terwijl je overdag wandelingen maakt in het regenwoud, de Manambolo-rivier verkent per prauw of op ontdekkingstocht gaat in het botanisch rijkdom waar je de lokale bloemen en planten leert kennen.

Nieuwe reizen
Religieuze festivals

“Een andere trend is het boeken van reizen in functie van een lokaal festival. Reizigers zoeken vaak naar een lokale extra om mee te pikken, we bieden dan ook graag reizen aan met focus op  lokale festivals en krijgen hier meer en meer aanvraag naar”, gaat Helen verder.  Een van de nieuwigheden bij het Zuiderhuis is een 16-daagse begeleide rondreis in Ladakh, India. Pik er twee boeddhistische festivals mee: Stok en Matho, en vier feest met de Ladhakhi’s en monniken. Je geniet van dans, zang, lekker eten en allerhande volksspelen. Naast de festivals staan ook verschillende kloosters, zoals die van Riszong en Alchi, en het paleis van Shey op het programma. Meer informatie over deze rondreis vind je hier.

Naast de rondreis in Ladakh kan je bij Zuiderhuis ook een reis boeken naar Gujarat, India. Tijdens deze 19-daagse rondreis ligt de focus op kunst en cultuur met speciale aandacht voor tradities en de lokale bevolking. Een van die tradities is het vieren van de geboortedag van Shiva. Op die dag trekken duizenden pelgrims naar de Bhavnath Mahadevi tempel aan de voet van Mt. Girnar voor een vijfdaags feest opgedragen aan Shiva. Tijdens de nacht van de nieuwe maan wordt de kosmische vernietigings- en creatiedans opgevoerd, het hoogtepunt van het festival. Gedurende vijf dagen zie je aan de tempels prachtige kledij, hoor je overal Bhavai-muziek en kan je naakte Sadhoes bedekt met kleurrijke sieraden zijen rijden op olifanten in processie naar de hoofdtempel. Meer informatie vind je hier.

Naast boeddhistische en hindoe festivals kan je bij Zuiderhuis ook een reis boeken met de focus op het pre-Islamitische of heidens Nowruz-feest. Deze 10-daagse rondreis neemt je mee naar Oezbekistan, Centraal-Azië. Het land is gekenmerkt door een oneindige landmassa van woestijnen, steppen en bergen waar oude culturen en moderne staten elkaar ontmoeten. Feesten zit in de genen bij de Oezbeken. Het feest van het jaar is het oud-Perzisch nieuwjaars- en voorjaarsfeest Nowruz dat  dateert van lang voor de komst van de islam. Tijdens de Nowruz viert men de terugkeer van zon en licht, het begin van Lente. Tijdens dit feest dansen troubadours met felgekleurde satijnen kleren en tamboerijnen door de straten. Ze verkondingen vreugdevol het nieuws van het komende jaar. We beleven één van de meest authentieke feesten terwijl we kennismaken met de warme gastvrijheid van de authentieke bevolking. Meer informatie over deze reis vind je hier

Off-road groepsreis
Voor stoere mannen en vrouwen is er de nieuwe off-road groepsreis door het woestijnlandschap van Egypte. Op deze 10-daagse reis kampeer je onder de blote hemel en ontdek je de schoonheid van de oases en kalklandschappen. Deze reis is zeker een aanrader voor wie een passie heeft voor fotografie. Je overnacht op unieke locaties, onder de blote sterrenhemel, en vanuit je warme slaapzak geniet je van absolute stilte, een gitzwarte hemel met heldere maan en duizend fonkelende sterren. Meer informatie over deze reis vind je hier

Ladakh, India
Ladakh, India
Ladakh, India
Gujarat, India
Gujarat, India
Ladakh, India (c) André Vandenbossche
Ladakh, India (c) André Vandenbossche
Gujarat, India
Gujarat, India
Gujarat, India
Gujarat, India
Ladakh, India (c) André Vandenbossche
Gujarat, India
Gujarat, India
Gujarat, India
Ladakh, India
Ladakh, India (c) André Vandenbossche
Gujarat, India
Egypte
Egypte (c) Marleen Bogaert
Egypte (c) Rik Eggermont
Egypte (c) Rik Eggermont