Pavé à la Leffe: een nieuwe en unieke Belgische abdijkaas

Pavé à la Leffe: een nieuwe en unieke Belgische abdijkaas

Maandag 7 maart 2016 — Kaas- én bierliefhebbers zien in april 2016 hun stoutste droom in vervulling gaan, want dan wordt de eerste variant van de gloednieuwe, overheerlijke abdijkaas met Leffe gelanceerd. Deze unieke kaas met Leffe bier combineert de kennis van de kaasmeesters van Savencia met het vakmanschap van de meesterbrouwers van Leffe. 

De rijke smaakbeleving van het Leffe bier heeft de kaasmeesters van Savencia geïnspireerd in hun zoektocht naar de ontwikkeling van een nieuwe authentieke kaas. “Het is een perfect huwelijk geworden tussen de kennis van de kaasmakerij en het vakmanschap van de meesterbrouwers van Leffe”, volgens Hans De Praeter, Kaasmeester bij Savencia. De Pavé à la Leffe was geboren als een abdijkaas met authentieke aroma’s en rijke en subtiele smaak. Pavé à la Leffe komt het best tot zijn recht grof in staafjes gesneden, geserveerd bij een Leffe biertje.

Er zijn twee varianten van deze heerlijke abdijkaas, volgens twee recepten:

  • De Pavé à la Leffe met Leffe Blond. Deze kaas heeft een lichte korst, een blond hart met de subtiele smaak van kruidnagel en een lichte toets van bitterheid van het Leffe Blond bier. Deze fijne kaas heeft gedurende vijf weken gerijpt in de rijpingskelder. Verkrijgbaar vanaf april 2016.
     
  • De Pavé à la Leffe met Leffe Bruin.  Deze kaas heeft een amberkleurige korst met een goudkleurig hart, geroosterde aroma’s en geraffineerde toetsen van karamel afkomstig van het Leffe Bruin bier. Deze belegen kaas heeft minstens 4 maanden gerijpt in de rijpingskelder en heeft daardoor een rijke en intense smaak. Beschikbaar vanaf eind 2016.

Wat kan je als consument verwachten van deze nieuwe kazen? “Twee unieke authentieke kazen met een rijke, complexe smaak die vol doch subtiel is”, zegt Gwendi Hernalsteen, Group Brand Manager bij Savencia. “Tijdens het rijpingsproces wordt de Pavé à la Leffe tot in het hart doordrongen met de rijke smaak van Leffe. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is een goed bewaard geheim, maar het is dit proces dat de Pavé à la Leffe onderscheidt van andere kazen met bier”.

“Kaas en bier is een subliem maar evenwichtig spel van harmonie of contrast. Het bier ontwaakt de smaakpapillen en spoelt het gehemelte, waardoor de smaak van de kaas nog beter wordt ervaren. In Pavé à la Leffe proef je het beste van beide werelden perfect, tot in het laatste stukje. Het is een ware aanrader om je Leffe Blond of Leffe Bruin te vergezellen van een paar staafjes Pavé à la Leffe Blond of Bruin, echt heerlijk!”, zegt Alexandra Van Impe, Marketing Manager Leffe bij InBev Belgium.

Voor extra info, beeldmateriaal of interviews aarzel niet om contact op te nemen met:

Savencia
Daphné Lason
0491 32 77 71 - daphne@talkie.be

InBev Belgium
Korneel Warlop – woordvoerder
Media Relations – 0475 92 22 40 – media.relations@ab-inbev.com

Over Savencia
De kaasmakerij van Passendale ontwikkelt en produceert Belgische harde kazen. Sinds 1932 is de kaasmakerij van Passendale er altijd in geslaagd zijn authenticiteit te behouden door de originele recepten en de natuurlijke methodes van rijping, die van oudsher gebruikt worden, steeds te respecteren. Daarnaast gebruikt de kaasmakerij ook steeds 100% Belgische melk.

De Kaasmakerij Passendale behoort tot Savencia Fromage & Dairy, een onafhankelijk familiebedrijf, gericht op specialiteiten met een toegevoegde waarde. Savencia Fromage & Dairy stelt meer dan 19.000 mensen te werk in 29 landen en heeft een zakencijfer van €4,6 MIA. In hun merkenportefeuille heeft Savencia Fromage & Dairy een groot aantal kaasspecialiteiten zoals o.a. Passendale, Père Joseph, Caprice des Dieux, Chavroux, Chaumes, Le Rustique en St. Moret.

Voor meer informatie kan u terecht op www.savencia-fromagedairy.com

Over InBev Belgium
De oorsprong van onze activiteiten gaat terug tot 1366 naar de brouwerij Den Hoorn, gevestigd in Leuven. In 1987 ontstaat de brouwersgroep Interbrew uit de fusie van twee grote Belgische brouwerijen, Artois (Leuven) en Piedboeuf (Luik, Jupille). Interbrew lag aan de basis van InBev, dat in 2004 ontstond uit de combinatie van Interbrew met het Braziliaanse AmBev. In 2008 combineerde InBev met Anheuser-Busch tot Anheuser-Busch InBev, ’s werelds leidinggevende brouwer. Ons bedrijf staat voor een lange geschiedenis waarin vakmanschap, kwaliteit, innovatie en service naar consumenten en partners altijd centraal hebben gestaan. Het is onze gezamenlijke droom om het Beste Bierbedrijf te zijn dat Mensen Samenbrengt voor een Betere Wereld.

In eigen land is InBev Belgium marktleider. De voornaamste Belgische merken zijn: Stella Artois®, Jupiler®, Leffe®, Hoegaarden® en Belle-Vue®. InBev Belgium streeft er ook naar om de Belgische biermarkt als geheel een nieuwe dynamiek te bezorgen door een evenwichtige aanpak waarin traditie en innovatie op basis van consumentenvoorkeuren elkaar aanvullen, en waarbij vakmanschap en kwaliteit steeds de rode draad vormen. Recente innovaties omvatten de laatste nieuwe telgen in de Leffe Royale-familie, Leffe Royale Cascade IPA (7,5%) (2015), Leffe Royale Mapuche (7,5%) (2015) en Leffe Royale Whitbread Golding (7,5%) (2015). Bij Hoegaarden: Hoegaarden Radler Agrum (2%) (2015) en Hoegaarden Radler Lemon & Lime (2%) (2015). De nieuwste merkinnovatie: Cubanisto (5,9%) (2014). Voor meer informatie kan u terecht op www.abinbev.be.

Over Leffe
Leffe is één van de oudste Belgische abdijbieren, met een traditie die teruggaat tot 1240. Het is een authentiek Belgisch degustatiebier, dat tot op heden gebrouwen wordt met respect voor zijn diepgewortelde traditie. De specifieke samenstelling met ingrediënten als mout, maïs en hop, creëert een rijke, volmondige en toegankelijke smaak die van Leffe het degustatiebier bij uitstek maakt. Met zijn uitgesproken karakter is het ook een bier waar steeds meer mensen van genieten bij het aperitief. De bieren van de Leffe-familie hebben een rijke en volle smaak, worden gebrouwen met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en bieden een recept voor de aangename momenten in het leven, waarvan men samen geniet. Leffe wordt vandaag gedeeld en gesmaakt door consumenten in meer dan 70 landen over de hele wereld. In België is Leffe marktleider in het segment van de abdijbieren. Neem een kijkje op onze websites : www.leffe.com en www.ab-inbev.be