PALLADIUM FW14-COLLECTIE: EEN FLINKE KNIPOOG NAAR ZIJN ERFGOED

PALLADIUM FW14-COLLECTIE: EEN FLINKE KNIPOOG NAAR ZIJN ERFGOED

Dinsdag 2 december 2014 — Voor zijn FW14-collectie introduceert Palladium een reeks nieuwe designs, materialen en modellen. Zo wordt er gebruik gemaakt van ballistisch nylon, paraplustof en waterproof leder. Nieuwe modellen zijn de stoere Pampi High Cuff en de Pallabrouse Baggy Explorer. Stuk voor stuk zijn de schoenen een knipoog naar de oorsprong van de Palladium-boots bij het Franse Vreemdelingenlegioen. 

PALLADIUM ORIGINAL
Pampa Hi Cuff & Pampa Hi Cuff Leer

De iconische Pampa Hi kreeg voor FW14 een make-over. Gemaakt van speciaal dik canvas is het nieuwe model voorzien van een cuff aan de bovenzijde voor meer comfort. Deze Pampa-boot is er naast de canvasversie ook in een leren uitgave. Zo kan je de Pampa Hi Cuff vinden in 8 verschillende varianten; vier in canvas en vier in leer telkens in verschillende kleuren.

Baggy in Camo Printed Ballistic Nylon
Palladium hecht veel belang aan hun erfgoed en brengt daarom elk seizoen een hommage aan de oorsprong van de Palladium-boots. Dit seizoen wordt het populaire Baggy-model ondergedompeld in een overall camouflageprint met een ruwe nylon finish. De kenmerkende rubberen zool en neus zijn voorzien van een contrasterende kleur waardoor deze extra opvallen. Naast de camouflagemodellen is er ook nog de uitvoering in classic green en grey voor de mannen en classic green en stone blue voor de vrouwen, elk met rode accenten.


Pallabrouse Baggy Explorer
Palladium breidt zijn bestaande Pallabrous Baggy-collectie uit met de Pallabrouse Baggy Explorer. Nieuw aan dit model zijn de gebruikte materialen die samengevoegd worden met de iconische designelementen zoals de rubberen zool en neus. De mix van suède en nylon met doorgestikte naden geven de boot een instant luxegevoel. Extra detail is het embleem van de Franse vlag, een verwijzing naar de geboorteplaats van Palladium: Pont Du Cheruy. De Pallabrouse Baggy Explorer is verkrijgbaar in vier trendy kleuren waaronder herfstgoud en bordeaux.

Pampa Tactical WP
De Pampa Tactical-collectie wordt dit seizoen uitgebreid met een nieuw waterproof model. De hoogwaardig, waterafstotende lederen bovenkant en de naden, binnenzolen en finish zorgen ervoor dat je volledig beschermd het guurste weer aankan. Het stoere en eigentijdse model is verkrijgbaar in zwart en bruin voor de mannen en in een speciale groen- en grijstint voor de vrouwen.

PALLADIUM SPORT
Monochrome Baggy II

Door het succes van de Monochrome-collectie wordt ze dit jaar uitgebreid met de Monochrome Baggy II. Net als zijn voorgangers komt dit model van kop tot teen in één kleurtoon. De highlight van dit seizoen is het ruwe nylon aan de bovenzijde en het synthetische leerdetail op de zool. De Monochrome Baggy II is verkrijgbaar in zwart, legergroen, Nordic Blue en Maroon.

Winter Sport Collection
De huidige Winter Sport Collection krijgt dit seizoen naast nieuwe kleuren ook een nieuw silhouet, voorzien van een waterdichte binnenzool en waterafstotende naden om het vocht buiten te houden. Voor de mannen is het nieuwe Pampa Sport Cuff WPN-model, een geüpgraded versie van de bestaande Pampa Sport WP2. Nieuw is het gebruik van leer in combinatie met doorgestikte naden en andere sportieve accenten. Voor de vrouwen is er het Pampa Sport Manchet WPS-model; vervaardigd uit hoogstaand leer met bijzondere kleuren en detaillering in leer en wol. Een must-have bij de vrouwencollectie is de Pampa Manchet WP lux uitvoering met waterdicht suède en ultrazachte finish waardoor de schoen aanvoelt als een tweede huid.

OVER PALLADIUM
Het merk Palladium werd in 1920 opgericht als producent van vliegtuigbanden. Toen na de Tweede Wereldoorlog de vraag naar vliegtuigbanden afnam besloot Palladium zich te gaan richten op de productie van Palladium-schoenen. Volgens hetzelfde procedé als bij het fabriceren van de vliegtuigbanden, werd rubber en canvas met elkaar met elkaar versmolten. De onverwoestbare en inmiddels iconische Pampa ziet in 1947 het licht en vormt al snel een vast onderdeel van het tenue van het Franse Vreemdelingenlegioen. Voor meer informatie: www.palladiumboots.com