Overwinteren in Oman, Gambia of Costa Rica? Airstop presenteert 3 topbestemmingen

Overwinteren in Oman, Gambia of Costa Rica? Airstop presenteert 3 topbestemmingen

Dinsdag 23 juni 2015 — Komende winter onder een stralende zon genieten van fascinerende culturen en een eindeloze natuurpracht? Laat je dan verrassen door de onbekende grotten van Oman, de gastronomie van Gambia of de tropische regenwouden in Costa Rica!

Ontdek nieuwe bestemming Oman tijdens het Muscat festival

Het Sultanaat van Oman, gloednieuwe bestemming bij Airstop, biedt een ongeziene combinatie van oosterse mystiek en westers comfort. Niet alleen is Oman één van de veiligste landen om op reis te gaan*, zowel natuur- als cultuurliefhebbers halen er hun hart op.
In het gevarieerde landschap van Oman worden woestijnlandschappen afgewisseld door hoge bergketens, weelderige plantengroei, groene valleien en een prachtige kustlijn aan een azuurblauwe zee. Neem deel aan een kamelenrace of ontdek het zeeleven tijdens een duik in de adembenemende grotten van Oman. In de Arabische zee kan je zelfs walvissen spotten.
Wie de cultuur van het Sultanaat wil beleven plant best een reis in januari/februari wanneer het Muscat Festival plaatsvindt. Dompel je vier weken lang onder in het traditionele en artistieke Omaanse leven rijk aan traditiegetrouwe activiteiten. In het Oman Heritage and Culture Village leer je Omani vaardigheden van de beste ambachtslieden en geniet je van lokale optredens.

Gambia, de nieuwe Airstop-bestemming op maat van de ecologisch bewuste reiziger

Gambia, de andere nieuwe bestemming bij Airstop, is de perfecte kennismaking met Afrika tijdens onze wintermaanden als je voor een prachtige natuur-, cultuur- en strandvakantie wil gaan. Zin in een sportieve reis? Belgische reisleider Bernard Ugille neemt je mee op een originele ontdekkingstocht in Gambia op de fiets! Je combineert deze tocht met een zalig strandverblijf of excursies naar het binnenland. Wil je letterlijk proeven van Gambia? Dan moet je in februari een bezoekje brengen aan het Food & Beverage Festival. Gedurende 2 dagen ontdek je de rijke Gambiaanse gastronomie en wordt je verwend met traditionele gerechten en drankjes en tegelijkertijd getrakteerd op feestelijke muziek.

Costa Rica, de parel van Zuid-Amerika

Costa Rica is een absolute droombestemming voor reizigers die graag de natuur opzoeken. Je vindt er naast tropische regenwouden en nevelwouden ook vuurspuwende vulkanen en paradijselijke stranden, koraalriffen en tientallen onbewoonde eilandjes. Costa Rica wordt niet voor niets de bakermat van het ecotoerisme genoemd!
Zin om het avontuur tegemoet te gaan op je eigen tempo? Airstop biedt een unieke veertiendaagse rondreis met huurwagen aan. Je start met een bezoek aan het regenwoud van het afgelegen nationale park Tortuguero. De volgende dagen doorkruis je onder andere de vogelrijke regio Sarapiqui, het vulkaanachtige Arenal, warmwaterbronnen en zwavelmeertjes in Rincón de la Vieja, de groene berg Monteverde en de populaire badplaats Manuel Antonia. De reis is een prachtige aaneenschakeling van jungles, wouden, natuurparken en idyllische strandjes.
Je kan de rondreis afsluiten met een verblijf in een prachtig boetiekhotel, uitgebaat door een Belgisch koppel. Alle kamers, lodges en villa’s liggen op enkele meters van de zee. Op bepaalde momenten van het jaar kan je er zeeschildpadden en walvissen spotten. Wedden dat je met pijn in het hart vertrekt?

 

* Oman staat op plaats 6 in de top 10 van meest veilige landen om op reis te gaan volgens het “Travel & Tourism Competitiveness Report 2015” van het World Economic Forum.

 

Je kan alle beelden in hoge resolutie downloaden via deze link.
 

Voor extra informatie, beeldmateriaal, aarzel niet contact op te nemen met: 
Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52

Oman
Oman
Oman
Gambia
Oman
Oman
Gambia
Oman
Costa Rica
Costa Rica
Costa Rica
Oman
Oman
Gambia
Oman
Costa Rica
Oman
Oman