Ontdek Zuid-Afrika met Jobstop en Eyes For The World

Ontdek Zuid-Afrika met Jobstop en Eyes For The World

Geef slechtzienden in Zuid-Afrika het recht op een goed zicht!

Donderdag 19 februari 2015 — Wie droomt van een reis naar Zuid-Afrika maar ook iets wil teruggeven aan de gemeenschap is bij Jobstop aan het juiste adres. Van 12 tot 19 april organiseert het reisagentschap een reis naar Louis Trichardt en Soweto in Zuid-Afrika om er samen met non-profitorganisatie Eyes For The World slechtzienden het recht op een goed zicht te geven. Daarna werken de organisaties verder samen aan reizen naar Brazilië en Myanmar.

Wereldwijd zijn er miljoenen jongeren en volwassen die geen middelen hebben om een bril te kopen. Ongeveer 60% leeft zonder de nodige correctie wat een enorme impact heeft op opvoeding, sociaal leven, opleiding en algemene levenskwaliteit. Eyes For The World wil hier verandering in brengen door op verschillende plaatsen mensen te voorzien van zelfcorrigerende brillen.

"Het aanbod en de wereldse ideeën van Jobstop stemmen helemaal overeen met ons gedachtegoed", zegt Koen Van Pottelbergh, stichter van Eyes For The World. "De ervaring van het reizen gecombineerd met een goed doel is uniek." 
Sofie Lauwereys van Jobstop verheugt zich ook op de verdere samenwerking: "We starten met een reis naar Zuid-Afrika, maar later worden Brazilië en Myanmar ook aan het aanbod toegevoegd!" 

Van 12 tot 19 april trekt Jobstop met Eyes For The World naar Louis Trichardt, een pittoresk dorpje in de provincie Limpopo. Het gebied kampt met heel wat armoede: ruim 78% van de inwoners leeft er onder de armoedegrens. Je draagt je steentje bij door er gedurende een week zelfcorrigerende brillen uit te delen en mee te helpen bij de oogcontroles.

Natuurlijk leer je ook de Afrikaanse cultuur en natuur kennen. Je bezoekt de townships van Soweto, een stadsdeel van Johannesburg, en spot wilde dieren tijdens een bezoek aan het indrukwekkende Kruger National Park.

Inschrijvingen lopen nog tot 1 april 2015. 

Duur: 8-daagse reis van 12 – 19 april

Meer informatie vind je hier: http://www.jobstop.be/Vrijwilliger/Sociaal/Zuid-Afrika-Eyes-for-the-World.html 

Over Jobstop
Jobstop is een reisorganisatie gespecialiseerd in het organiseren van reizen die draaien rond vrijwilligersprojecten, werk- en reisavonturen en taalcursussen. Via Jobstop kan je aan democratische prijzen reizen en je internationale leefwereld vergroten. De missie van Jobstop is zoveel mogelijk mensen de mooie, spannende en avontuurlijke ervaringen te bieden in de wijde wereld door de combinatie van reizen en vrijwilligerswerk toegangelijk te maken voor iedereen. Met Jobstop verrijk je je leefwereld en draag je je steentje bij op een flexibele en toegankelijke manier. 

Over Eyes For The World
Eyes For The World is een vzw die werd opgericht in 2012, met als startpunt dat iedereen over de hele wereld het recht heeft op een goed zicht. Hun missie is dan ook om hulpbehoevenden en vooral kinderen te voorzien van zelfcorrigerende brillen, ontwikkeld door het Center for Vision, met als doel hun levenskwaliteit te vergroten.

Jobstop x Eyes For The World
Jobstop x Eyes For The World
Jobstop Zuid-Afrika
Jobstop x Eyes For The World
Jobstop Zuid-Afrika
Jobstop Zuid-Afrika
Jobstop Zuid-Afrika
Jobstop Zuid-Afrika