Ontdek de unieke winterreizen van 't ZuiDERHuiS

Ontdek de unieke winterreizen van 't ZuiDERHuiS

Verken Oman, Nicaragua, Tanzania, Nepal, ...

Donderdag 22 mei 2014 — De zomer komt eraan maar vroege vogels denken vooruit en boeken toch al die winterreis. Ben je verknocht aan feeërieke sneeuwlandschappen? Wil je liever baden in de zon? Reisorganisatie ‘t Zuiderhuis zit niet stil en heeft voor jouw wintervakantie al leuke concepten in petto.

Batterijen opladen
Wil je die broodnodige vitamine D liever niet in een all-inhotel opdoen, dan bieden reisorganisaties Vreemde Kontinenten en Te Voet de oplossing! Helen De Meyer, brandmanager bij Vreemde Kontinenten: “Steeds meer reizigers willen iets anders dan een week skiën of zon­ne­baden. Daarom organiseren we trips naar onbekende horizonten, waar je van nabij kennis­maakt met de lokale bevolking en de natuurpracht. De fysieke intensiteit bepaal je zelf: laat je rondrijden in een 4x4 of zet je schrap voor fikse wandelingen.”

Heb je het eerder voor unieke winterlandschappen, dan vind je jouw gading in het aanbod van LaplandREIZEN en Te Voet. Karel Hons, brandmanager van Te Voet: “In eigen land missen we de typische winterlandschappen met besneeuwde bergtoppen en bevroren meren. Daarom wijzen we natuurliefhebbers graag de weg naar het buitenland.”

 

Een greep uit het aanbod van unieke reizen

Vreemde Kontinenten: Oman, Nicaragua en Costa Rica
Wie een spectaculaire reis wil maken, moet niet altijd richting witte stranden en blauwe zee trekken om met een prachtig verhaal naar huis te kunnen gaan. Je kan ook kiezen voor een minder voor de hand liggende, maar wel unieke reiservaring, waarbij prachtige cultuur- en natuurbestemmingen de centraal staan.
http://www.vreemdekontinenten.be/

  • Ontdek atypisch Arabië in Oman

Het atypische Oman, gelegen in het uiterste zuidoosten van het Arabisch schiereiland, betovert je met zijn variatie aan natuur en mix van moderniteit en traditionele cultuur. Kampeer in wisselende unieke natuurdecors, van palmoases, canyons, bergen tot zandwoestijnen. Op lichte wandeltochten en met een 4x4 verken je het majestueuze bergmassief Jebal Akhdar,  doorgroefd met groene valleien, en trek je door de woestijn Wahiba Sands. Diversiteit troef dus op deze prachtreis!
Bekijk via deze link de reis naar Oman. 

  • Meren en vulkanen in Nicaragua en Costa Rica

Nicaragua is de ideale bestemming voor een actieve en gevarieerde reis. Wandelen in de bergen van Matagalpa, kajakken op het Nicaragua Meer, volcano-boarden vanaf de hellingen van de Cerro negro. In de tropische regenwouden en nevelwouden huist een weelderige fauna en flora. Ook liefhebbers van cultuur en geschiedenis komen ruimschoots aan hun trekken in Spaans-koloniale steden als Leon en Granada.
Bekijk via deze link de reis naar Nicaragua en Costa Rica. 
 

Te Voet: Tanzania en Nepal
Wandelvakanties zijn niet noodzakelijk voorbehouden voor ervaren trekkers. Ook beginnende stappers genieten van wandelvakanties met bagagevervoer en voor gezinnen is een ezeltjestocht een leuke optie. Met Te Voet stap je individueel of ga je onder deskundige begeleiding op verkenning door ongerepte bergwerelden en onvermoede landschappen, in Europa of ver daarbuiten.
http://www.tevoet.be/

  • Het beste van Tanzania in 16 dagen

Tijdens deze 16-daagse reis ontdek je de prachtige flora en fauna van Tanzania. Een safari in het Manyara Park wordt gevolgd door een tocht in de Serengeti, één van de belangrijkste en bekendste wildparken ter wereld. Nijlpaarden, leeuwen, giraffen, gnoes en zebra’s kruisen je pad. Verken de Highlands en start de klim van de Kilimanjaro. In vijf dagen trek je langs de flanken van de berg richting Uhuru Peak, waar je geniet van het uitzicht (én je overwinning) op de hoogste plek van Afrika!
Bekijk deze reis naar Tanzania via deze link.

  • Ontdek de mooiste bergen op aarde in Nepal!

Dit is de reis bij uitstek voor iedereen die op zoek is naar een vleugje avontuur maar nog maar aan een eerste trekking in een hooggebergte toe is. Je start de trek met halve stapdagen als acclimatisatie, zodat je ook genoeg cultuur kan opsnuiven in de vele Sherpadorpen en kloosters. De trekking voert je door de Khumbu, het land van de Sherpa’s, door groene valleien naar het ruige hoogland tot dichtbij de mooiste en hoogste bergen op aarde. 
Bekijk deze reis naar Nepal via deze link.
 

LaplandREIZEN: Kerst was nog nooit zo sprookjesachtig
Wie droomt van een magische en romantische periode tijdens Kerstmis en Nieuwjaar zit bij LaplandREIZEN aan het juiste adres. Lapland is dé uitgelezen plek om Kerstmis of Nieuwjaar te vieren, niet in het minst omdat het de thuisbasis is van de Kerstman. LaplandREIZEN ging op zoek naar sfeervolle acommodaties ver van de grote drukte waar je de kerst- en nieuwjaarssfeer nog op een authentieke manier kan beleven.
http://www.laplandreizen.be/

  • Beleef een uniek huskyavontuur

Ben je een ervaren huskyrijder of zijn huskytochten helemaal nieuw voor je, bij de Snowtrail Dogcamp Lodge zit je op de juiste plaats om deze schitterende ervaring mee te maken. LaplandREIZEN organiseert actieve instapweken waarbij je alle kneepjes van het vak leert maar ook andere Lapse activiteiten ontdekt zoals ijsvissen en sneeuwschoenwandelen. De reiziger die meer actie zoekt kan mee met de Husky DEF 8-daagse, waarbij je er drie volle dagen op uit trekt met je eigen span en twee nachten in de wildernis doorbrengt. De ervaren huskyrijder kan zijn/haar hart ophalen tijdens een uitdagende 5-daagse tocht langs wildernishutten door de ongerepte Zweedse winterpracht.
Bekijk via deze link de huskyreizen in Lapland. 

  • Vier tweemaal Nieuwjaar in Svanstein!

Net boven de poolcirkel, op de grens tussen Zweden en Finland, ligt het pittoreske Svanstein. De gezellige Svanstein Lodge is in de Nieuwjaarsweek de uitvalsbasis voor een hele waaier typisch Lapse activiteiten waaronder een huskytocht, een bezoek aan de rendierherder, een sneeuwscooterrit. Op oudjaar wacht een unieke nieuwjaarsviering. Door het tijdsverschil van één uur tussen Zweden en Finland, kan je niet één, maar twee keer aftellen naar het nieuwe jaar. Tweemaal hef je het glas, tweemaal knalt het vuurwerk door de lucht!
Bekijk via deze link deze reis naar Svanstein.  


Download via deze links de verschillende brochures:
Vreemde Kontinenten
Te Voet Individuele reizen
Te Voet Groepsreizen
LaplandREIZEN

Vreemde Kontinenten - Oman
Vreemde Kontinenten - Nicaragua en Costa Rica
Vreemde Kontinenten - Nicaragua en Costa Rica
LaplandREIZEN - Svanstein
LaplandREIZEN - Huskyreizen
LaplandREIZEN - Huskyreizen
Vreemde Kontinenten - Oman
Te Voet - Nepal
Te Voet - Tanzania
LaplandREIZEN - Svanstein
LaplandREIZEN - Huskyreizen ©Frank Neels
Vreemde Kontinenten - Nicaragua en Costa Rica
Vreemde Kontinenten - Oman
Vreemde Kontinenten - Oman
Vreemde Kontinenten - Nicaragua en Costa Rica

Contacteer ons

Valérie Bourgeois

Walkie Talkie