Nieuwe namen Wastelands festival!

Dinsdag 2 juni 2015 — De opkomende hiphopster Rejjie Snow, de Finse popartiest Jaakko Eino Kalevi en het Belgische synthduo Bright Entity vervolledigen de affiche van Wastelands.

Wastelands is het festival van Subbacultcha België en Smoke & Dust. Op zaterdag 8 augustus vind je de spannendste muzikale acts van het moment samen op een unieke locatie aan de Gentse haven. Eerder werden Molly Nilsson, Communions, Mathieu Serruys en Blaze Kidd ft. Uli K & Kamixlo bevestigd. De laatste 300 pre-sale tickets worden nu verkocht.

Rejjie Snow is het Europese antwoord op hiphoppers als Earl Sweatshirt en Tyler the Creator. Luister naar zijn ruwe, zware stem en lome beats en je hoort meteen de gelijkenissen. De jonge Ier heeft nog maar één EP op zijn conto, maar kan Flying Lotus en onze Lefto tot zijn fans rekenen. Dat belooft.

In een vorig leven was Jaakko Eino Kalevi tramchauffeur in Helsinki. Nu staat hij op het punt zijn debuut uit het brengen op Weirld World, het label van How To Dress Well en Peaking Lights. Zijn funky pop, met een knipoog naar Ariel Pink, ademt een en al zomer uit en past dus perfect op Wastelands.

Eighties synthpop but without the cheese, dat is Bright Entity. Achter het Brusselse duo schuilt Michiel Claus, DJ en producer Walrus, en Ciska Thomas. Deze lente brachten ze hun langverwachte EP Flying While Standing uit op het label Holger Tracks.

ALLE #WASTELANDS15 INFO

 

Voor meer info, beeldmateriaal, een interview met organisator Kasper-Jan Raemen of andere aanvragen contacteer:

Debbie Janssens
+32 473 26 30 78
debbie@talkie.be

Jaakko Eino Kalevi - https://soundcloud.com/weirdworldrecordco/
Bright Entity - https://soundcloud.com/bright-entity
Rejjie Snow - https://soundcloud.com/rejjiesnow