LostNFound eert Lucien Engels in reeks 'vergeten' Belgische klassiekers

LostNFound eert Lucien Engels in reeks 'vergeten' Belgische klassiekers

en vervoegt daarbij het imposante lijstje van Willy Van Der Meeren-ontwerpen

Dinsdag 29 april 2014 — Na een succesvolle lancering van Willy Van Der Meerens Boomerang-tafel vervolledigt Frederic Rozier zijn LostNFound-reeks met nieuwe heruitgaven van de Belgische architect. Deze keer vervoegen ook iconische stukken van Lucien Engels de collectie. Updates van de Potence-lamp, de T1-eettafel en de Engels-stoel sluiten zich aan bij het lijstje van de 'vergeten' Belgische designklassiekers.

De LostNFound-meubels vind je in  Essence, een raw food pop-uprestaurant dat pure gerechten op basis van natuurlijke en rauwe ingrediënten aanbiedt. Het nieuwe Gentse gourmetverhaal draait op een mix van gezondheid, smaak en stijl. Het oude pand werd onder handen genomen door Bernard Tournemenne en ingericht met meubilair van  LostNFound. De tafels, lampen en fauteuils zijn van Willy Van Der Meeren, de stoelen van modernistisch architect-vormgever Lucien Engels.

Essence / Steendam 74 - 9000 Gent / 24 April - 30 Juni 2014 / Open van do tot zo. 

Frederic Rozier is blij met dit initiatief: "Het interieur van Essence bewijst hoe eigentijds en origineel de ontwerpen van onze designers wel zijn. De sfeer die ze oproepen is uniek en volledig in symbiose met de puurheid die Essence wil uitstralen. In deze live setting komen ze opnieuw tot leven! Ik hoop dat de functionele schoonheid elke restaurantbezoeker recht in het hart zal treffen."

  • Willy Van Der Meeren T1-eettafel met Tagram: Ontworpen met een quasi oneindig aantal mogelijkheden qua compositie. Gelakt metalen onderstel met formicablad. In samenwerking met Stone by Van den Weghe werden voor een aantal basissen natuurstenen tabletten gemaakt.
  • Willy Van Der Meeren Potence-wandlamp: Van het origineel bestaan er nog 4 gekende exemplaren. Gelakt metaal met koperen kap.
  • Willy Van Der Meeren Libeer-hanglamp: Gebaseerd op de enige nog bestaande hanglamp. Gelakt metaal met koperen kap die met visdraad wordt gestabiliseerd.
  • Willy Van Der Meeren T3 Boomerang-tafel: De XXXL staat in de inkom van Essence. In de kid’s corner vindt men de T3-set in Corian en de massieve marmeren Boomerang.
  • Willy Van Der Meeren F1-fauteuil: Gelakt onderstel met lederen zitting en rug.
  • Lucien Engels ‘Home Emile Vandervelde II’-stoel: In 1957 ontworpen voor dit socialistische vakantieoord. De home werd in 1995 afgebroken, waarbij het grootste deel van het meubilair verloren ging.

De objecten zijn te koop in Galerie Design7 (Nieuwpoort 7, 9000 Gent) en online.

Frederic Rozier beschikt over de patenten en maakt systematisch selecties van visionaire ontwerpen van modernistische architecten en vormgevers. "Namen zoals Willy Van Der Meeren, Lucien Engels, Renaat Braem zeggen het grote publiek helaas nog weinig. Het is voor de liefde voor design en een knagende bezorgdheid over de teloorgang van patrimonium van eigen bodem dat ik LostNFound opstartte."

De heruitgaven worden ook internationaal te koop aangeboden. De prijzen blijven redelijk – en goedkoper dan de oorspronkelijke stukken indertijd – zodat zoveel mogelijk mensen met de juiste mindset kunnen genieten van Belgische vormgeving in hun interieur.

Made in Belgium: alle stukken zijn ontworpen en oorspronkelijk ook gefabriceerd in België en deze traditie wordt aangehouden om de authenticiteit te behouden. "We werken met verschillende ateliers die elk top zijn binnen hun specialiteit. We blijven trouw aan de originele manier om stukken te maken en te  assembleren. Een doorgedreven kwaliteitscontrole garandeert een optimaal resultaat want de heruitgave moet identiek zijn aan het origineel of dit benaderen tot op het hoogst haalbare niveau", licht Rozier toe. 

 

Meer over Frederic Rozier

Frederic Rozier is beëdigd expert hedendaagse design (ARGUS). Hij runt sinds 2006 Galerie Rozier / Design 7, de grootste vintage galerie van België ondergebracht in een Gents industrieel pand en is organisator van de populaire vintage designbeurs DesignMarkt in het Gentse ICC. Rozier is  medeorganisator van MDM/MaartDesignMaand, partner in ArchitectenWoning en expert in de nieuwe reeks van het VTM-programma Rijker dan je denkt. Met LOSTNFOUND brengt Rozier vergeten designitems van modernistische Belgische architecten opnieuw in productie. Door de stukken ook internationaal aan te bieden hoopt Rozier de Belgische design niet alleen bij ons maar ook op wereldvlak in de spotlights te plaatsen.

Contacteer ons

Valerie Bourgeois

Walkie Talkie