Leven we in een mannenwereld?

Leven we in een mannenwereld?

TASCHEN geeft samen met grafisch vormgeefster Yang Liu antwoorden in ‘Man meets Woman’

Dinsdag 12 augustus 2014 — Sinds oudsher lenen de verschillen en de gelijkenissen tussen mannen en vrouwen zich tot enkele van de meest hilarische grapjes. Hoe doodziek mannen zijn als ze de griep hebben, of wat een vrouw werkelijk ziet als ze in de spiegel kijkt.
Chinese illustratrice Yang Liu herziet enkele van deze eeuwenoude rollen en relaties van mannen en vrouwen aan de hand van krachtige pictogrammen die ze bundelt in haar in haar boek ‘Man meets Woman’. In pictogramstijl kaart ze zowel oude clichés rond mannen en vrouwen aan, en stelt ze brandend actuele clichéstellingen in vraag. Het boek is te koop in de boekhandel, waaronder de TASCHEN store aan de Grote Zavel in Brussel (www.taschen.com).

‘Man meets Woman’ is het eerste boek in een gloednieuwe reeks van TASCHEN in samenwerking met grafisch vormgeefster Yang Liu. De reeks wordt krachtig gestart met één van de meest actuele, en tegelijk oeroude onderwerpen: hij en zij. Yang Liu inspireert zich op haar eigen ervaringen, uitdagingen en de vele perspectieven over mannen en vrouwen. Ze puurt deze uit tot pictogrammen, die in het boek naast elkaar staan op een groene en roze achtergrond.

De afgebeelde situaties reiken van de slaapkamer tot de vergaderzaal. Wat als een vrouw zich naakt toont in het openbaar, is dit even choquerend als bij een mannelijke exhibitionist? Of een man in een jurk, is dit even normaal als een vrouw in een broek? Als een vrouw een man slaat is ze temperamentvol, doet een man dat dan is hij gewelddadig. Deze en talloze andere vragen vertaalt ze naar een reeks duidelijke, binaire pictogrammen. Hoewel de illustraties er altijd eenvoudig en toegankelijk uitzien, stellen ze een oneindig aantal associaties en dubbele bodems voor. Het is dan ook Liu’s doel om dit berucht onderwerp op een vernieuwende manier weer te geven om zo wederzijds begrip en tolerantie teweeg te brengen.

Man meets Woman kost €12 en is te koop in de boekhandel, waaronder de TASCHEN-shop aan de Grote Zavel in Brussel (www.taschen.com).

Praktisch:
TASCHEN Brussel:
Grand Sablon / Grote Zavel
Rue Lebeaustraat 18
1000 Brussel
Tel: 02 513 80 23 
E-mail: store-brussels@taschen.com
Alle dagen open van 11u tot 19u en zon- en feestdagen van 12u tot 18u

Over Yang Liu
Yang Liu is in 1976 geboren in Beijing. Nadat ze haar studies aan de kunstuniversiteit van Berlijn afrondde, ging ze aan de slag als designer in Singapore, Londen, Berlijn en New York. In 2004 richtte ze haar eigen designstudio op, die ze tot op vandaag nog steeds leidt. Yang Liu woont momenteel samen met haar familie in Berlijn. Haar werk won reeds vele prijzen in internationale competities en kan worden terug gevonden in musea en collecties over de hele wereld. ‘East meets West’, een serie geïllustreerde infographics over haar persoonlijke biculturele ervaringen werd wereldwijd tentoon gesteld. Het bijhorende boek werd een instant bestseller.

Over TASCHEN
De laatste 20 jaar werd TASCHEN de naam voor kunstboeken. TASCHEN heeft er voor gezorgd dat kunst beschikbaar werd voor het grote publiek. Het is de grondigheid, beknoptheid en de lage prijzen die het grote succes van het merk verklaren. Maar ook voor limited editions en high-end boeken is TASCHEN de perfecte uitgever.
In december 2008 opende TASCHEN een flagship store in Brussel. De winkel is net als alle TASCHENshops ter wereld ingericht door topdesigner Philippe Starck. Met goudkleurige luxueuze displays als eye catcher, mooie donker houten boekenkasten en hier en daar een prachtige fauteuil. Deze winkel straalt kunst uit van top tot teen, er vinden zelfs expo’s en boeklanceringen in de galerijruimte plaats.

Yang Liu - Man Meets Woman voorstelling in Berlijn

Taschen store Brussels