Labo Sabo - lancering nieuw Belgisch accessoiremerk

Labo Sabo - lancering nieuw Belgisch accessoiremerk

Donderdag 7 mei 2015 — Gloednieuw Belgisch accessoiremerk Labo Sabo balanceert perfect tussen kwalitatieve materialen, speelse kleuren en eenvoud in gebruik. De gepassioneerde Gentse ontwerpster Maïté Sabo komt meteen met een collectie kleurrijke handtassen, een elegante rugzak en handig telefoonhoesje op de proppen.

 

September 2009, het kriebelt bij de Gentse Maïté Sabo en ze start na een studie kunstwetenschappen een opleiding lederbewerking. De inspiratie laat niet lang op zich wachten, Sabo gaat meteen aan de slag en ontwerpt handtassen die ze altijd al wou maar nergens vond. Ze wordt overladen met positieve reacties op haar creaties en besluit uiteindelijk de sprong te wagen om haar eigen merk op te richten: Labo Sabo.

Maïté Sabo vertrekt voor haar creaties steevast vanuit een behoefte naar functionaliteit en ijvert voortdurend om de perfecte combinatie te vinden tussen het praktische, kwalitatieve aspect en de uitstraling.

Maïté Sabo:

“Het DNA van Labo Sabo zit echt in de naam vervat, ik zie het ook als een lab, een werkplek waar ik zaken test en waar al eens iets mag ontploffen. Ik zoek steeds gericht naar oplossingen zodat mijn creaties gebruiksvriendelijk blijven maar soms ontstaan er daardoor ook leuke extra ideetjes die het geheel net speels maken. ”  

Zo gaan de tassen René 2.0 en André gepaard met een bijpassende clutch en bestaan de Praliné tasjes altijd uit twee kleuren of texturen waardoor je in een handomdraai je tasje kan omvormen tot een nieuwe. Dankzij de handige Hervé phone pouch heb je je telefoon altijd elegant om je nek hangen en in de stevige rugzak André kan je al je werkspullen kwijt.

Labo Sabo maakt vaak gebruik van materialen als rundsleder en geprinte suede en dit steeds in een bom van kleurtjes. De permanente collectie belooft telkens uitgebreider te worden, met nieuwe stukken, kleurcombinaties en materialen.

Maïté Sabo is duidelijk nog lang niet uitgepraat:

“Ik speel ook nog met ideetjes voor schoenen, juwelen, mannenaccessoires en sjaals. Want ja, in een labo ontstaat al eens iets wat  initieel niet op de planning stond. ”

 

Voor alle info en prijzen surf naar www.labosabo.com

Alle beelden kan u downloaden in high res door te klikken op deze link.

Voor meer info, beelden, uitleningen of een interview met Maïté Sabo aarzel niet contact op te nemen: 

Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52

 

 

André backpack - €225
René 2.0 - €150
Praliné - €135
Hervé phone pouch - €45
Praliné - €135
Praliné - €135
André backpack - €225
René 2.0 - €150
René 2.0 - €150
Praliné - €135