Jongerenreizen: wat vinden jongeren nu echt belangrijk?

Jongerenreizen: wat vinden jongeren nu echt belangrijk?

Trends en nieuwe reizen bij Explorado

Dinsdag 2 december 2014 — Wat vinden jongeren nu écht belangrijk als ze op reis gaan? We vroegen het aan Heidi De Rouck van Zuiderhuis. Ze is de verantwoordelijke voor Explorado, de tak die zich bezig houdt met het organiseren van actieve jongerenreizen in groep van 18 tot 35 jaar. 

Multi-bestemmingen
“We merken vooral dat reizen met meer dan één bestemming het heel goed doen. Mensen willen graag de verschillende bestemmingen vergelijken. Ze willen verschillen zien.” Zo kan je bij Zuiderhuis terecht voor ‘De grote trans-Andes’ waarbij je zowel Bolivia, Peru en Chili ontdekt. Maar ook rondreizen in landen zoals Nicaragua en Costa Rica of Vietnam en Cambodja worden aangeboden.

Multi-avontuur
“Een tweede trend is dat meer en meer mensen op zoek gaan naar een serieuze portie actie”, aldus Heidi van Zuiderhuis. Explorado biedt dan ook sportieve reizen aan waarbij de nadruk ligt op één of meerdere avontuurlijke sporten. Dit gaat van zeilreizen en canyoning tot multi-avontuur. Zo kan je op reis naar de Lycische kust in Turkije waar je naast het maken van stevige wandelingen ook nog de kans krijgt om te raften en te mountainbiken.

Niet te toeristisch
Een laatste trend is dat de nadruk op het lokale moet liggen. “Mensen willen meer en meer de niet-toeristische kanten van een land zien. Ze willen met de locals in contact komen en zijn niet meer geïnteresseerd in platgereden paden.” Zo kan je 2015 inzetten met een feestelijke reis met pit naar de Filipijnen of Sri Lanka. Sri Lanka biedt je kilometerlange parelwitte stranden, dichte oerwouden en een groots natuurpark waar je luipaarden en olifanten kan ontmoeten. Overal op het eiland vind je sporen uit de koloniale tijd en tempels ter ere van Boeddha. Op de Filipijnen wachten je paradijselijke stranden, gigantische vulkaangebergten, bergregenwouden en een adembenemende onderwaterwereld op. De cultuur, tradities en grenzeloze levensvreugde van de Filipino komt het beste tot uiting in de kleurrijke festivals die het hele jaar worden gehouden. Oudjaar is dus de gelegenheid om deze cultuur te leren kennen. 

Deze en tal van andere reizen vind je via de nieuwe website www.zuiderhuis.be/jongerenreizen 

Sri Lanka (c) Peter Beaufays
Filipijnen
Filipijnen
Turkije
Turkije
Turkije
Turkije
Turkije
Trans-Andes
Trans-Andes
Trans-Andes