Jobstop lanceert vrijwilligersreizen voor gezinnen

Donderdag 19 maart 2015 — Vrijwilligersprojecten zijn een echte hit. Meer en meer reizigers willen niet alleen de cultuur van een land opsnuiven maar ook hun steentje bijdragen. En dat ziet ook Jobstop. Meer nog, dé reisorganisatie bij uitstek voor vrijwilligers lanceert nu ook vrijwilligersreizen speciaal voor gezinnen. 

Moeder en zoon dragen hun steentje bij in Guatemala

Zo getuigen moeder en zoon Martine en Loick Bekaert. Drie weken lang zetten ze zich in Guatemala in voor een initiatief dat sportactiviteiten opzet in een school voor weeskinderen. Daarnaast genoten ze van de prachtige natuur en unieke cultuur van het land.

“Deze reis heeft ons allebei echt verrijkt”, zegt Loick. “Je leert omgaan met nieuwe situaties die je in het dagelijkse, Westerse leven niet tegenkomt. Je komt echt terug als een veranderd mens”.

Belangrijk voor Loick was dat hij deze ervaring samen met zijn moeder kon beleven: “Het is natuurlijk even wennen aan een dergelijke manier van reizen, daarom waren we erg blij dat we elkaar hadden en dit konden delen. Het is belangrijk dat je openstaat voor nieuwe prikkels en contacten legt met de plaatselijke bevolking. Ik raad vrijwilligersreizen echt aan iedereen aan, ongeacht de leeftijd.”

Help mee met het hele gezin!

Vrijwilligersreizen met zowel jonge als oudere kinderen zijn perfect haalbaar bij Jobstop. De reisorganisatie bekijkt samen met jou de opties en stelt een programma op maat van jouw gezin samen naar volgende drie bestemmingen.

Wil je met het gezin wandelingen maken op eindeloze stranden, theeplantages of tijdloze ruïnes bezoeken, dan is Sri Lanka de bestemming voor jou! Een land met zo veel werelderfgoed erkend door UNESCO moet je dan ook gezien hebben. Daarnaast steun je een project dat het beste bij jullie past. Ga aan de slag in verschillende sociale projecten, zoals meehelpen in een weeshuis of een educatief project voor vrouwen. Geef Engelse les aan boeddhistische monniken of in plaatselijke schooltjes.

Duik met je kinderen het bruisende stadsleven van Thailand in. Of geniet van spectaculaire natuur. Geef taalles aan de plaatselijke bevolking of bouw aan betere leefomstandigheden in een weeshuis.

Ben je eerder benieuwd naar Afrika? In Ghana lopen er eveneens projecten waar je de bevolking kan helpen. Er zijn talloze initiatieven die je kan ondersteunen in dit prachtig land: Engelse les,een weeshuisproject of sportproject! Lees via deze link de ervaringen van de familie Quintiens in Ghana.

Praktisch

Ga heel het jaar door op reis naar deze drie bestemmingen.

De duur van de reizen is minimaal 2 weken en inschrijven kan minimaal 3 maanden voor vertrek. Deze drie reizen maak je al vanaf €1800 voor 2 weken (4 personen).

Goed begonnen is half gewonnen

Jobstop organiseert regelmatig ook voorbereidingsmomenten voor reizigers die voor de eerste keer als vrijwilliger op pad gaan. Tijdens deze grondige interactieve training wordt jouw rol als vrijwilliger bekeken, welke houding je in een andere cultuur aanneemt enzovoort. Voor meer informatie over de training kan je een kijkje nemen op de website http://www.muses.nl
De training is gratis, enkel voor het reisdagboek en lunch wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd.
Een volgende training gaat door op 4 april 2015.

Voor extra informatie of beeldmateriaal aarzel niet contact op te nemen met: 
Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52

Over Jobstop
Jobstop is een reisorganisatie gespecialiseerd in het organiseren van reizen die draaien rond vrijwilligersprojecten, werk- en reisavonturen en taalcursussen. Via Jobstop kan je aan democratische prijzen reizen en je internationale leefwereld vergroten. De missie van Jobstop is zoveel mogelijk mensen de mooie, spannende en avontuurlijke ervaringen te bieden in de wijde wereld door de combinatie van reizen en vrijwilligerswerk toegangelijk te maken voor iedereen. Met Jobstop verrijk je je leefwereld en draag je je steentje bij op een flexibele en toegankelijke manier. 

 

Thailand
Familie Quintiens
Ghana
Thailand
Ghana
Ghana
Ghana
Sri Lanka
Martine en Loick Bekaert
Sri Lanka
Sri Lanka
Thailand
Sri Lanka
Thailand