IJsland- en Laplandreizen presenteren trends en programma voor 2015

IJsland- en Laplandreizen presenteren trends en programma voor 2015

Donderdag 20 november 2014 — Wie van adembenemende natuur houdt en ook een portie avontuur en actieve tochten wil, vindt in het 2015 programma van Ijsland- en Laplandreizen alles wat zijn hartje begeert: van pittige trektochten tot overnachtingen in berghutten en tenten, zowel voor winter- als zomervakanties. 

Trends in het noorden

Frank Neels van Laplandreizen merkt op dat meer en meer reizigers kiezen om Lapland tijdens de zomer te ontdekken. “Laplandreizen heeft traditioneel voor de reizen in de winter veel gegadigden maar de autorondreizen in de zomer zijn erg in trek en dit zullen we in 2015 ook meer en meer zien terugkomen”, licht hij toe.
Mario Coppens geeft aan dat de fans van IJsland ervoor kiezen om veel actiever op reis te gaan: “Meer en meer krijgen we aanvragen voor zeer actieve reizen. Onze reizigers komen ook beter voorbereid naar ons met plannen hoe ze een programma willen aanpassen.” 
 

Nieuwe reizen in Lapland en IJsland in 2015

IJsland in de sneeuw
Landmannalaugar op sneeuwschoenen
Bij IJslandreizen staat de natuur altijd centraal. Van adembenemende sneeuwlandschappen, indrukwekkende gletsjers, watervallen, geisers tot vulkanen, IJsland heeft het allemaal. In 2014 deden zowel de ontdekkingsreizen als de sportieve reizen het goed. In 2015 breidt Zuiderhuis zijn gamma uit met enkele unieke reizen. De sneeuwliefhebber kan bijvoorbeeld in de maand april Centraal-IJsland verkennen op sneeuwschoenen onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige IJslandgids. Overnachten gebeurt in een comfortabele berghut omringd door sneeuwtapijten, sissende stoomzuilen en kleurrijke warmwaterbronnen.

Torfajökull vulkanenroute, ski en pulka-expeditie
Meer zin voor avontuur? Ga dan op ski en pulka-expeditie! Tijdens deze wintervakantie met het karakter van een poolexpeditie ontdek je het vulkanenlandschap van IJsland. De tocht loopt van hut naar hut waarbij onmetelijke sneeuwwoestijnen afwisselen met majestueuze tafelbergvulkanen, geelkleurige zwavelmonden en hete modderpoelen.

 

IJsland in de zon
Hoodlanden en gletsjers – hotelreis
Kijk je al uit naar de zomer? Want ook dan kan je terecht bij IJslandreizen voor een rondreis langs Zuid en Oost-IJsland. Het is een comfortabele en exclusieve 10-daagse waarbij je zowel de gletsjerlandschappen, de vulkanenrug als geisers en warmwaterbronnen te zien krijgt. Kortom een droomreis voor de natuurliefhebber.

Meer informatie vind je via: www.ijslandreizen.be

 

Lapland in de zon
Iso-Syöte, zomer op de top van Lapland
Iso-Syöte is een ideale winterbestemming maar vanaf 2015 kan je er ook terecht voor een actieve zomer avonturenweek. Kanovaren, vissen, wandelen en een tweedaagse huskytrektocht met wildernisovernachting staan op het programma. Je verblijft in een tophotel die een ideale uitvalsbasis vormt voor deze gevarieerde avonturenweek.

Amot, stiltedorp in de schaduw van Stockholm
Wie het liever rustig houdt kan zich terugtrekken in Amot, een stiltedorp in de provincie Gästrikland, de schaduw van Stockholm. Het is een gemakkelijk te bereiken bestemming waar je het hele jaar door kan onthaasten terwijl je luistert naar de stilte, pure luxe! Amot wordt omringd door heuvels en bossen met uitgestippelde wandelpaden en meren waarin je een frisse duik kan nemen. Ook in het dorp zelf vind je een stuwmeer met een klein strand en aanlegsteiger. Verblijven kan in een vakantiehuisje of bed en breakfast met zelfbereide biologische maaltijden. Heerlijk genieten!

Lapland in de sneeuw
Met de sneeuwscooter en husky's door arctisch Lapland
Naast zomerreizen kan je uiteraard in Lapland ook terecht voor de betere sneeuwreis. Nieuw in het aanbod van 2015 is de vijfdaagse verkenningstocht door arctisch Lapland per sneeuwscooter of husky. Uitvalsbasis is het Forest Hotel Tärendö dat aan de Tärendö rivier ligt in provincie Norrland. Het hotel ligt aan de rand van Europa’s laatste wildernis dus je kan er dan ook gemakkelijk kolonies rendieren spotten in de eindeloze bossen rond het hotel. Daarnaast staat er ook een wildernisovernachting op het programma en een noorderlicht workshop.

Meer informatie vind je via: www.laplandreizen.be