HeyHey Hurry – kindvriendelijk gamen met Bué the Warrior

HeyHey Hurry – kindvriendelijk gamen met Bué the Warrior

Donderdag 12 februari 2015 — Iedereen herinnert zich wel zijn eerste side-scrolling shooter. Piew, piew, piew. Met HeyHey Hurry brengt HeyHey Apps het genre naar kinderen van 5 tot 7. Een game met zes fantastische werelden ontworpen door street artist Bué wachten om ontdekt te worden. 

HeyHey Apps lanceert een side-scrolling shooter. Met HeyHey Hurry neemt Oscar, een super schattige hond, je mee naar zes werelden. Je helpt hem rotsblokken en vissen ontwijken en je vecht er tegen allerlei vijanden. Dit alles in de kenmerkende stijl van street artist Bué, die het design van de app verzorgde. Zelf benieuwd? De soundtrack neemt je alvast mee op een trip down memorylane. Kortom HeyHey Hurry is een kindvriendelijke app voor jong en oud.

De bedoeling van HeyHey Hurry is om side-scrolling shooter te lanceren waar kinderen van houden én waar ouders zich geen zorgen over hoeven te maken. “Het idee voor de app kwam er toen we merkten dat jonge kinderen alleen educatieve apps en spelletjes spelen. Die zijn zeker leuk, maar dat is door de ruimte razen ook”, zegt Stefan Vandegehuchte van HeyHey Apps.

EIGENSCHAPPEN
HeyHey Hurry bestaat uit zes fantastische werelden waaronder een onderwaterwereld, een universum met hagelslagbomen én een wereld binnenshuis. Naarmate je levels uitspeelt, krijg je toegang tot andere vliegtuigjes, elk met hun eigen piloot en wapen. Het spelen van HeyHey Hurry is makkelijk aan te leren, al duurt het wel even voor je het volledig onder de knie krijgt. Verder zijn noch In App Aankopen aanwezig, noch reclame, dit vergroot het gebruiksgemak van de app.

Verkrijgbaar vanaf vandaag in de app store. Prijs: 3 $

Over HeyHey Apps: 
De Gentse start-up HeyHey Apps is de creatie van Bué, Pieter Van Der Helst en Stefan Vandegehuchte, of zoals ze zelf zeggen “an artist, a nerd and a suit”. In 2010 kwamen de drie elkaar tegen en het idee ontstond om de kleurrijke wereld van Gentse street artist Bué weer te geven in leuke applicaties voor iPhone en iPad. Hun missie: kinderen gelukkig maken en als het even kan hun ouders ook meenemen in deze vrolijke trip. In 2011 zag hun eerste applicatie HeyHey Colors het licht en in 2013 was het de beurt aan HeyHey Pix en later (2014) volgde HeyHey Match.

Over Bué:
Gentse street artist Bué kreeg in 1991 een aantal spuitbussen in zijn handen en is sindsdien verslaafd aan kleur en leven brengen in de straten. De vrolijke figuurtjes van Bué – zoals HeyHey de beer – bezorgen de mensen een glimlach in heel Europa, Mexico, Brazilië, de Verenigde Staten tot zelfs Thailand. Maar daar stop het niet, Bué is eveneens betrokken in een heleboel creatieve projecten zoals HeyHey Apps, Toykyo Kids, Supremebeing, Lin Fashion Art Project en veel onafhankelijke samenwerkingen met andere artiesten. Zijn werken en avonturen, van Gent tot Mexico, verschenen eind vorig jaar bovendien voor het eerst in een boek. 

Wil je HeyHey Hurry uittesten? Contacteer dan Daphné (daphne@talkie.be) voor een gratis token. 

HeyHey Hurry Trailer