HeyBC: Spelenderwijs leren spellen met Bué the Warrior

HeyBC: Spelenderwijs leren spellen met Bué the Warrior

Woensdag 2 september 2015 — Snif, de zomer is voorbij: back to school! Leren hoeft echter niet saai te zijn; dat bewijst HeyHey Apps met zijn nieuwste én educatieve app HeyBC, vanaf vandaag te verkrijgen in de app store.  

HeyBC is een spellingsapp in zijn puurste vorm voor kinderen tussen vijf en zeven jaar. Door de geanimeerde woorden leren ze al spelenderwijs 100 woorden in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Fins, Zweeds en Turks. Bij het Engels, Duits en Nederlands wordt gebruik gemaakt van de fonetische klanken. Door de bijna onbestaande user interface oefenen kinderen zonder afleiding hun spelkunsten.

Street artist Bué the Warrior nam alle animaties en illustraties voor zijn rekening. Hij kreeg de Cultuurprijs 2015 van de stad Gent.

Verkrijgbaar vanaf vandaag in de app store. Prijs: € 2,99

Fun fact: Op 16 september lanceert HeyHey Apps een gratis update van Eva Mouton Pix. Al wie de app aankocht kan vanaf dan zijn herfstfoto’s pimpen. Ook Halloween komt aan bod!

 

Over HeyHey Apps
De Gentse start-up HeyHey Apps is de creatie van Bué, Pieter Van Der Helst en Stefan Vandegehuchte, of zoals ze zelf zeggen “an artist, a nerd and a suit”. In 2010 kwamen de drie elkaar tegen en het idee ontstond om de kleurrijke wereld van Gentse street artist Bué weer te geven in leuke applicaties voor iPhone en iPad.  Hun missie: kinderen gelukkig maken en als het even kan hun ouders ook meenemen in deze vrolijke trip. In 2011 zag hun eerste applicatie HeyHey Colors het licht en sindsdien breidden ze hun gamma uit met HeyHey Colors, HeyHey Pix, HeyHey Match, HeyHey Hurry, Eva Mouton Pix en HeyBC.

Over Bué the Warrior:
Gentse street artist Bué kreeg in 1991 een aantal spuitbussen in zijn handen en is sindsdien verslaafd aan kleur en leven brengen in de straten. De vrolijke figuurtjes van Bué – zoals HeyHey de beer – bezorgen de mensen een glimlach in heel Europa, Mexico, Brazilië, de Verenigde Staten tot zelfs Thailand. Maar daar stop het niet, Bué is eveneens betrokken in een heleboel creatieve projecten zoals HeyHey Apps, Toykyo Kids, Supremebeing, Lin Fashion Art Project en veel onafhankelijke samenwerkingen met andere artiesten. Zijn werken en avonturen, van Gent tot Mexico, verschenen eind vorig jaar bovendien voor het eerst in een boek. 

Wil je HeyBC uittesten? Contacteer dan Daphné (daphne@talkie.be) voor een gratis token.

App Preview HeyBC