Het regent awards bij DECATHLON

APTONIA wint Innovation Awards 2015 met Double Use System drinkfles

Woensdag 14 oktober 2015 — Bij DECATHLON is innovatie niet enkel een slogan, het is de praktijk! Sinds de eerste editie van de Innovation Awards in 2005 bekroont het sportmerk jaarlijks de meest grensverleggende producten binnen hun 20 huismerken. Uit een imposante top 10, behaalt 1 vernuftig snufje de podiumplaats! Tromgeroffel, de grote winnaar van 2015 is APTONIA met zijn 2-in-1-drinkfles. 

Uit 2800 producten kiest DECATHLON 1 winnaar

De huismerken ofte ‘passion brands’ zoals DECATHLON deze noemt, zetten alles op alles om met de meest vernieuwende kwaliteitsproducten en snufjes op de proppen te komen. Soms zijn dat kleine aanpassingen, soms gaat het om technologisch innovatieve wijzigingen in een product. Alleszins, verhogen ze het gebruiksgemak en de prestatie van de sporter enorm.

In hun zoektocht naar innovatie worden de ‘passion brands’ begeleid door DECATHLONS research & development-team ‘Sportslab’. Het lichaam is de allereerste sportuitrusting, daarom vertrekt het researchteam ook vanuit de interactie tussen lichaam en product. Na uitgebreide testen optimaliseert het Sportslab samen met de huismerken het comfort, de technische eigenschappen en de veiligheidsnormen van de producten. Het resultaat is zo’n 2800 nieuwe producten per jaar. Hieruit selecteert DECATHLON één winnaar. 

De titel van meest innovatieve product van 2015 gaat uiteindelijk naar APTONIA met zijn Double Use System sportfles.

Een sportdrank of toch gewoon water? Tijdens langdurige trainingen kan het moeilijk kiezen zijn. Neem beide eenvoudigweg mee in de ‘Double Use System’ sportfles (600 ml) van APTONIA! Kies met één gemakkelijke klik welke dorstlesser je wenst. Dankzij de 3 verschillende concentratieopties pas je meteen ook de sterkte van je sportdrank aan. Smaken: appelsien en fruit. Wil je meer weten? Bekijk dit handige filmpje:https://www.youtube.com/watch?v=m0o42URrxFA

 • Prijs: 8,95 euro

Zilver en brons! 

Zilver gaat naar de “Fresh & black”-tent van QUECHA. 

Slapen in een tent in het midden van de natuur is heerlijk, enkel gewekt worden door de felle ochtendzon of gaan slapen in een oververhitte tent is minder fijn. De oplossing biedt QUECHA met zijn“Fresh & black”-tent. De naam licht al een tip van de sluier op: met zijn verschillende componenten houdt het de binnenruimte koel en donker. 

 • Kleuren: Zwart-wit
 • Prijs: 74,95 euro

De bronzen medaille gaat naar de Selfit van NABAJI! 

Dag of nacht, zwem overal naartoe met deze innovatieve zwembril. Dit vernuftig snufje stelt 3 lenzen in met verschillende lichtintensiteiten: klaar, getint en gespiegeld. Meer nog, je kan de Selfit ook aanpassen op eventuele sterkte, zelfs afgestemd op elk oog apart.
Let wel, enkel de glazen op sterkte zijn voorlopig niet verkrijgbaar in België. 

 • Prijs:  19,85 euro

Andere genomineerden :

Vergeet een 10-beurtenkaart in je lokale gym, vanaf nu neem je een abonnement in je huiskamer! Voor zowel beginners als experts lanceert DOMYOS eengratis ‘try it at home’-fitnessplatform Domyos Live. Per week broadcast het hoofdkwartier 57 lessen. Een team van ervaren instructeurs begeleid je bij de oefeningen. 

 • Gratis beschikbaar viawww.domyos.fr vanop je computer, tablet of smartphone.
 • Taal: Frans. 

Gedaan met losse hartslagmeters en irritaties tijdens het lopen! KALENJI, het 100% running-merk, ontwerpt een cardio t-shirt voor mannen en behatop voor vrouwen uitgerust met drukknopen waarop je je hartslagmeter kan vastklikken. In de elastiekband van de beha zijn de hartslagsensoren ingewerkt, alsook in de t-shirt waar de elektroden handig weggewerkt worden in de stof. De hartslagmeter wordt apart verkocht, maar je kan er natuurlijk ook je eigen materiaal aan bevestigen.  

 • Prijs beha: 14,95 euro – XS tot L –  Groen en geel
 • Prijs t-shirt: 24,95 euro – S tot X – zwart

De GEOLOGICHomepool maakt van elke tafel in je huis een pooltafel met alles erop en eraan: 4 corners, 12 ballen, een keu met rubberen tip om beschadiging te voorkomen en een biljartdriehoek. De innovatieve ballen zijn ‘bekleed’ met vilt voor een echt ‘doek’-effect. Hoe praktisch!  

 • Afmetingen: L van 95 tot 220 cm, W van 75 tot 120 cm. Ronde tafel: diameter van 110 tot 230 cm.
 • Prijs: 49,95 euro

Slam dunk! Als expert in teamsporten komt KIPSTA op de proppen met eenTarmak basketbal die niet kan leeglopen. De geïnjecteerde, vloeibare ‘Magic Jam’-oplossing creëert een schuimlaag van zodra er een gat ontstaat. Na zo’n 10 dribbels hecht de vloeistof zich waardoor de buitenkant versterkt. Dit kan tot 3 gaten van 2mm diameter.

 • Prijs: 12,95 euro

Een degelijke wintersportoutfit begint bij thermische onderkleding. Dat weet ook ski- en snowboardmerk WED’ZE, dat met zijn 2Warm-onderkledij een oplossing biedt op te warme of te koude momenten op de piste. Geïnspireerd op de Inuit die zijn jas met bont naar buiten of binnen draagt afhankelijk van de temperatuur, bestaat de 2Warm-t-shirt uit een omkeerbare stof die 2 verschillende warmtegraden aanbiedt. Wanneer je de extra warme stof tegen je huid draagt, beschermt het je tegen gure temperaturen. Met de stof aan de buitenkant ben je winterproof op zonnigere dagen.

 • Prijs: 11,95 euro

Als urban skating merk was deze kinderstep een logische, volgende stap voor het Oxelo-team. Met een handig velcrosysteem maak je deOXELO kinderstep stevig vast. Compatibel met elke step in het Oxelo-gamma bij DECATHLON. Steppen in tandem is nog nooit zo eenvoudig en leuk geweest.

 • Prijs: 9,95 euro

Al 150 jaar lang ontwikkelt SIMONDde perfecte uitrusting voor in- en outdoor klimfanaten. Dit jaar focust het merk zich op de allerkleinste klimmers met de lancering van deSpider Kids, een vernieuwend systeem met een ‘Check & Go’-kleurcode. Zo controleren ze elkaars klimgordel: rood staat voor ‘Check’ en moet dus nog gecheckt worden, groen is ‘Go’. Er is slechts 1 ankerpunt om het touw en musketon aan vast te maken en voorgevormde openingen voor de benen. Laat het klimmen beginnen!

 • Voor kinderen van 4 tot 9 jaar, onder 30 kg.
 • Prijs: 29,99 euro

Volg DECATHLON op de voet via https://www.facebook.com/decathlonbelgium

Laat ons gerust weten als je specifieke vragen of voorstellen zou hebben. Of als je bepaalde producten zou willen testen! 

Voor persinformatie, beeldmateriaal of andere vragen/voorstellen, neem je ook gerust contact op met ons: 

Walkie Talkie - Andrew Vassallo
andrew@talkie.be