Hello bank! pop-up - Wat is er te doen in december?

Hello bank! pop-up - Wat is er te doen in december?

Creatieve & gratis workshops: graffiti, burlesque, scratchen, music creation, ...

Woensdag 26 november 2014 — Een initiatie burlesque, je eigen longboards customizen, leren scratchen of graffiti spuiten? In de Hello bank! pop-up in het hartje van Brussel kan je sinds 3 oktober terecht voor de meest inspirerende en creatieve lezingen en workshops. Zo ook in de maand december.

#Art&Fashion
Graffiti workshop, door Ellery Beekman

Woensdag 3/12/14 – 16u tot 19u
Op woensdagen kan je in onze pop-up traditioneel terecht voor de leukste Art & Fashion workshops, waaronder een nieuwe graffitiworkshops met Ellery Beekman op 3 december. Voorkennis is niet nodig, de basics leer je van hem. Je gaat aan de slag met een groot paneel dat achteraf in de pop-up wordt opgehangen. Ellery Beekman groeide op in een familie van kunstenaars, volgde een grafische opleiding maar verloor zijn hart aan graffiti. Je kan je dus geen betere leraar wensen. Inschrijven voor deze workshop kan hier.

Create your personal longboard met Jasper Aelvoet & Sander Heremans
Woensdag 12/12/14 – 14u tot 19u
Jasper Aelvoet, gepassioneerd door longboards en Sander Heremans, gepassioneerd door illustraties leren je hoe je op woensdag 12 december je eigen longboard maken én customizen. Op het einde van de workshop ga je dus naar huis met jouw zelfgemaakte en one of a kind longboard. Schrijf je hier in.

Talk Café Numérique: trends in Brussels, door Les Filles
Woensdag 12/12/14 – 19u tot 21u30
Wil je liever nog wat blijven hangen in de pop-up? Dat kan! Want aansluitend is er die avond Café Numérique. Deze keer nemen de twee jonge Brusselse blogsters ‘Les Filles’ het woord. Ze vertellen je graag meer over de nieuwste trends en hotspots in onze hoofdstad. Schrijf je hier in.

Try-out - Oculus Rift
Woensdag 3/12/14 en woensdag 10/12/14 – 14u tot 18u
Op woensdag 3 en 10 december kan je in de pop-up de virtualrealitybril Oculus Rift testen. Stap ermee in een nieuwe magische wereld, net als in je eigen computerspelletje! Meer info hier.

Talk : how to get to know what you REALLY want to do with your life! door Kay Snels
Woensdag 17/12/14 – 17u tot 19u
“How to get to know what you REALLY want to do with your life”, is het thema van een lezing op 17 december gegeven door Kay Snels, beter bekend als het brein achter het succesvolle “Teach Me Whatever”-verhaal. Kay wil op zoveel mogelijk verschillende plaatsen in de wereld van zoveel mogelijk verschillende mensen de meest uiteenlopende dingen leren. Met de hulp van Hello bank! kwam ze zo zelf tot San Francisco. Laat je overspoelen door boeiende verhalen en tips. Schrijf je hier in.


#Games&Technology
Create music through hacking & game controllers, door Valery Vermeulen
Donderdag 11/12/14 – 12u tot 19u
Hoe maak je van game controllers en smartphones muzikale instrumenten? Valery Vermeulen, zelf multimedia kunstenaar en wiskundige, geeft je hierop een antwoord tijdens zijn workshop op donderdag 11 december. De workshop bestaat uit twee delen. Eerst kom je te weten wat nodig is om controllers te hacken, dan zet je de theorie in praktijk om. Ontwikkelen een eigen instrument! Schrijf je hier in.

Creative coding with MaKey MaKey, door Benjamin De Moor
Donderdag 18/12/14 – 16u tot 19u
Zegt MaKey MaKey je iets? Het is een kit waarmee je alledaagse objecten zoals bananen, geldstukken of je grootmoeder kan omvormen tot een touchpad. Zo kan je ping-pong spelen op aardappelen, muziek maken met appels of je liefde verklaren via 1 aanraking met de huid. Tijdens deze workshop leer je spelenderwijs programmeren met MaKey MaKey om zo je eerste interactief spel te maken. Schrijf je hier in.


#Music&Movies
Animated movie creation, door My Ang Hang

Vrijdag 5/12/14 – 12u30 tot 19u
De kick-off voor music and movies Fridays van december is de workshop Animation movie op vrijdag 5 december, gegeven door My Ang. Je maakt kennis met enkele van die technieken die je kan toepassen op 16mm film zoals painting, scratching, collage en masking. Bovendien leer je ook een bestaande film te bewerken en editen om zo tot een leuk eindresultaat te komen. Schrijf je hier in.

Burlesque workshop, door Shelbatra Jashari
Vrijdag 12/12/14 – 17u30 tot 19u
Op vrijdag 12 december kan je naar de Burlesque workshop van Shelbatra Jashari. De hedendaagse kunstenares en danseres/choreografe leert je de basis, van de ontwikkeling van een ‘character’ tot de typische burlesque bewegingen. Schrijf je hier in.

Burlesque performance, door Hello Shelly
Vrijdag 12/12/14 – 19u15 tot 20u15
Aansluitend op de Burlesque workshop kan je Shelbatra nog aan het werk zien tijdens de presentatie van Hello Shelly, een burlesque personage gecreëerd door de choreografe en Adisak Jirisakassem. Schrijf je hier in.

DJ & Scratch workshop, door DJ Odilon
Vrijdag 19/12/14 – 15u30 tot 19u
Op vrijdag 19 december kan je deelenemen aan een workshop “Music Creation: DJ & scratch” van DJ Odilon. Tijdens deze workshop leer je de kneepjes van het vak van de live music maker activist: scratchen, beat juggling, pass-pass, ... Met zijn unieke sound schopte hij het al tot voorprogramma van enkele groten zoals Dilated People, Jedi Mind, Sub Focus en zelf Toots Thielmans. Schrijf je hier in.

 

Woensdag: #Art&Fashion

 • 3/12 Workshop Graffiti (FR)
 • 3/12 Oculus Rift (NL & FR)
 • 10/12 Workshop Longboards en illustraties maken (NL)
 • 10/12 Café Numérique (FR)
 • 10/12 Oculus Rift (NL & FR)
 • 17/12 “Millenials, How to get to know what you REALLY want to do with your life?” (EN)

Donderdag: #Games&Technology

 • 4/12 Final Cut Pro (FR)
 • 11/12 Music Creation: Hacking Game Controller and Sound Design (NL)
 • 18/12 Creative coding with MaKey MaKey

Vrijdag: #Music&Movies

 • 5/12 Animation Movie (EN)
 • 12/12 Workshop Burlesque (FR)
 • 12/12 Hello Shelly
 • 19/12 Music creation: Scratch & DJ Workshop (FR)
 • 19/12 Concert: Young DJ’s from Brussels

Vrijdag: # CuteCircuit (enkel op invitatie)

 

Wil je graag eens weten hoe de pop-up eruit ziet, ga dan gerust langs in de Wolvengracht 14 of breng een virtueel bezoek via deze link

 

Een uitgebreide agenda van alle activiteiten in deze pop-up vind je hier.

Praktische info:

Hello bank! pop-up, Wolvengracht 14, 1000 Brussel.
www.hellospace.be


OVER HELLO BANK!
Hello bank! is de eerste 100 %  mobiele bank in België. Dit nieuwe merk van BNP Paribas Fortis biedt een nieuwe manier van bankieren en speelt in op de veranderende behoeften van klanten. De app Hello bank! is toegankelijk via smartphone en tablet. De klant beheert zijn dagelijkse bankverrichtingen dus waar, wanneer en hoe hij dat wil. Met de eenvoudige en intuïtieve app kan je je zelfs op afstand aanmelden als nieuwe klant.

Bij Hello bank! zijn de producten en diensten die essentieel zijn voor de dagelijkse bancaire activiteiten gratis: de zichtrekening, de bankkaart, de toegang tot geldautomaten in de eurozone en natuurlijk ook het Hello Team. Dit gespecialiseerde team van adviseurs staat klaar om klanten met raad en daad bij te staan. Via mail, telefoon, Twitter of Facebook geeft het Hello Team antwoord op alle vragen.

Eenvoudig, veilig, slim en menselijk, Hello bank! is de bank van de nieuwe generatie.

Ga voor meer informatie naar www.hellobank.be.

 

Café Numérique
My Ang Hang
Hello Shelly
Teach me whatever
DJ Odilon
MaKey MaKey
Create music through hacking & game controllers
CuteCircuit
Oculus Rift
Ellery Beekman graffiti workshop
Longboards
Burlesque Workshop

Contacteer ons

Valerie Bourgeois

Walkie Talkie