Hang deze zomer de aap uit in de Olmense Zoo!

Hang deze zomer de aap uit in de Olmense Zoo!

Zie, doe en beleef je zomer tussen de dieren in de Olmense Zoo

Donderdag 10 maart 2016 — Maar liefst 250 verschillende soorten dieren, de een al wat hariger en luidruchtiger dan de ander, wonen allemaal in de exotische Antwerpse Kempen. In de Olmense Zoo staan tijdens de zomermaanden niet enkel de leeuwen, beren, slangen en olifanten in de kijker, ook kinderen staan centraal in het familiepark. Wil je overdag of misschien wel ’s avonds een bezoekje brengen aan het dierenparadijs? Zet dan alvast volgende events in je agenda!

Eerst een beetje geschiedenis! De Antwerpse Kempen werden in 1976 een stukje exotischer door de komst van de Olmense Zoo. Toen Kapitein Roofthooft op zoek ging naar een stuk land voor zijn privécollectie dieren, vond hij deze in Olmen. Na de dood van de kapitein werd het park met zijn hoefdieren of kinderboerderij of nijlpaarden en reptielenhuis overgenomen door Charel Verheyen die er met zijn onuitputtelijke passie voor dieren een gezellig familiepark van maakte. Ondertussen is het park uitgegroeid tot een volwaardige zoo en vierde het in 2015 zijn 20-jarige bestaan.

Van Afrika tot in Amerika, van op de Himalaya tot in de woestijn… De zoo en zijn dieren hebben alles in huis om er een onvergetelijke dag van te maken. Maar een bezoek aan de Olmense Zoo is véél meer dan een dagje dieren kijken. Zin om je eigen expeditie te ondernemen? Perfect! Want in het dierenparadijs gaan educatie en entertainment hand in hand. Daarom pakt de zoo uit met een nieuwe baseline: Zie, doe, beleef! Wat zoveel betekent als een zomerprogramma boordevol top activiteiten voor het hele gezin. Een greep uit het programma.

PAASEIERENRAAP
Op zaterdag 26 maart 2016 verwelkomt de paashaas alle kinderen tot en met 11 jaar om samen met hem paaseitjes te rapen in het park. Natuurlijk zijn ook alle ouders, grootouders en begeleiders welkom om tussen de dieren op zoek te gaan naar de lekkerste eitjes! De Paaseierenraap is altijd een succes, dus wees er als de kippen bij!

KINDERTHEATER PIP & PELLE
Na twee weken ravotten in de paasvakantie ben je bijna klaar om terug naar school te gaan. Om je helemaal in de stemming te brengen kan je op zondag 10 april in de Olmense Zoo terecht om de vakantie feestelijk af te sluiten. Hoe dan? Samen met Pip & Pelle natuurlijk!  Samen met hun vriend Arie de Postbode zetten ze de Olmense Zoo op stelten met hun speciale dierenshow. Pip, Pelle en Arie doen mee aan een grote prijsvraag waarbij ze kans maken op een reis naar het land van de reuze panda. Met de grote dierenencyclopedie in de hand zijn Pip en Pelle vastberaden die prijs te winnen! Maar als hun beste vriend Arie de Postbode ook blijkt mee te doen, begint de chaos. Het belooft weer een doldwaze boel te worden met veel humor, liedjes en natuurlijk met Pip en Pelle!
Tevens leren de kinderen alles over het dierenrijk! Welke dieren leven er eigenlijk in Afrika? En leven de pinguïns nou op de noord- of op de zuidpool? Je komt het allemaal te weten in deze kleurrijke, grappige show!

DREAMNIGHT AT THE ZOO
Op vrijdag 3 juni 2016 is het weer tijd voor ‘Dreamnight at the zoo’. Tijdens dit wereldwijde initiatief kunnen kinderen met een beperking of chronische aandoening terecht in deelnemende dierenparken om er samen met hun gezin te genieten van een ontspannende avond tussen de dieren. Ook dit jaar zijn kinderen tot en met 21 jaar welkom in de Olmense Zoo. Ook de noodzakelijke verpleeghulp wordt met open armen ontvangen. Tijdens dit exclusieve evenement is het park gesloten voor het grote publiek.  

COMEDY ANIMALS (met Johnny Trash & Steven Goegebeur)
Dieren brengen mensen vaak aan het lachen, dus een comedyshow in de zoo is zeker een schot in de roos! Op vrijdag 10 juni kan je daarom in de Olmense Zoo terecht voor een grote portie lachen en brullen samen met humorbeesten Johnny Trash en Steven Goegebeur. Maar ook de Mystery Guest zal je lachspieren goed laten werken. Comedy Animals gaat door in zaal Karibu waar je samen met de sterren de aap kan uithangen!


Praktisch:
Olmense Zoo
Bukenberg 45
2491 Olmen
T +32 14 30 98 82
Meer informatie op www.olmensezoo.be