GreenPan™ kiest voor Walkie Talkie

GreenPan™ kiest voor Walkie Talkie

Woensdag 2 september 2015 — Tromgeroffel! Walkie Talkie kondigt met trots de nieuwe samenwerking aan met een innovatief Belgisch merk, waar duurzaamheid, gebruiksgemak en lekker eten centraal staan. Welkom GreenPan™!

Gezond en vetarm koken begint bij de juiste pan, dat heeft GreenPan™ begrepen. Om meteen met de deur in huis te vallen en dit zelf te ondervinden, sturen we je dit perspakket op. Ontdek nu de must haves in het GreenPan™ 3D-gamma, helemaal aangepast op de noden van gezondheidsbewuste koks! Voor meer uitleg bekijk je de leuke filmpjes via de USB-stick boordevol achtergrondinformatie rond GreenPan™. Meer inspiratie nodig? Neem dan een kijkje in het handige GreenPan™ kookboek voor de lekkerste recepten!

Gezond aanbakken
Gepassioneerd door healthy koken ontketent GreenPan™ in 2007 een revolutie. Het Belgische merk verovert de markt met een revolutionaire technologie en introduceert een gezond alternatief voor de traditionele potten en pannen in onze keuken. Zo brengt het een ruim gamma aan kookgerei uit met een gezonde, keramische antikleeflaag, vrij van PTFE, PFOA en andere schadelijke stoffen. Deze coating heeft een gepatenteerde samenstelling, genaamd Thermolon™. In tegenstelling tot traditionele antikleeflagen zal deze nooit schadelijke stoffen vrijlaten, zelf niet wanneer de pan oververhit. Wil je meer weten? Bekijk dan zeker het filmpje op de USB-stick. Deze haalt klaar en duidelijk de typerende eigenschappen aan.

In 3 dimensies koken
Een tweede essentiële eigenschap van de krasbestendige Thermolon™ is de voortreffelijke warmtegeleiding, waardoor het hele oppervlak van de pan gelijkmatig opwarmt. Meer nog, want GreenPan™ lanceert pannen met specifieke 3D-structuren afgestemd op hoe een gerecht klaargemaakt moet worden. Niet alleen de vorm van de pan is aangepast op de bereidingswijze van het product, maar ook het bakoppervlak. Toepasselijk per voedingsgroep kies je voor de ‘I love meat & poultry’, ‘I love fish & veggies’ of ‘I love eggs & pancakes’. Eindelijk schroei je die steak toe comme il faut!

Lamsschouder op de menu? Sauteer het goudbruin in de Milan 3D braadpan. Let op de speciale ribbelstructuur die je vlees heerlijk krokant bakt. Ook geschikt om verder te garen in de oven of op een inductievuur.

Die verse vis bereid je in de ovale Milan 3D vispan. De kuiltjes op de bodem zorgen ervoor dat overal voldoende vetstof aanwezig blijft voor een aangename warmteverdeling. Daardoor oogt de vis niet alleen goudbruin, maar heeft hij ook de perfecte cuisson. De Milan 3D wok vormt dan weer de perfecte pan voor vegetarische gerechten en beetgare groentjes.

Een eersteklas pannenkoek of omelet maak je klaar in de Milan 3D ‘I love eggs & pancakes’-pan. Om 100% bakgemak te garanderen geleidt de keramische antikleeftechnologie in de gladde pan de warmte uitstekend.

Nieuwsgierig naar meer? Via het filmpje op de USB-stick kom je nog meer te weten over deze 3D-pannenreeks. 

Wat brengt het najaar 2015 nog?
Naast het revolutionaire 3D-effect bestaat het GreenPan™-gamma uit tal van andere must haves die geschikt zijn voor inductievuren: de zwart-wit Sofia cream, de elegante Stockholm of de Cambridge-serie in taupe. Valt je trouwens de namen van de verschillende reeksen op? Toepasselijk, want deze verwijzen namelijk naar internationale milieuconventies. Uiteraard kan een Brussels-gamma dan ook niet ontbreken!

GreenPando’s & don’ts
Als unieke speler in de markt van innovatief kookgerei, deelt GreenPan™ graag enkele tips & tricks mee om een lange houdbaarheid van je pan te garanderen. Verleng je kookplezier!

  • Hout, bamboe, siliconen of nylon zijn GreenPan™’s beste vrienden. Gebruik geen metalen voorwerpen zoals vorken of lepels in je pannen.
  • Laat je eenpansgerecht zonder problemen verder garen in de oven. Let wel: pannen met een bakelieten handvat kunnen ‘slechts’ tot 200° in de oven.
  • Deze GreenPan™ is ook geschikt op een inductievuur.
  • Gebruik een kleine hoeveelheid olie of boter. Het geeft niet alleen een heerlijke smaak aan je eten, het geleidt de warmte ook beter. Let er wel op dat je voor een olie kiest die tegen warme temperaturen kan! Extra virgin olijfolie is een no go, zonnebloemolie kan dan weer wel.
  • Je pan reinigen doe je best als de pan volledig afgekoeld is. Zo vermijd je een thermische shock die je pan kan vervormen. Een zachte spons of doek en zeepwater is voldoende.
  • Om je pannen optimaal te beschermen in je kast leg je best een doek tussen de gestapelde pannen. Zo vermijd je beschadigingen en krassen.

Gezond koken begin met GreenPan™! Test gerust de Milan 3D 24cm ‘I love eggs & pancakes’ uit en laat weten wat je ervan vindt. Let the cooking begin!

Greenpan™ Milan 3D cookware Stop motion movie