GreenPan™ Essential grillpan: dé sleutel tot gezond en lekker grillen

GreenPan™ Essential grillpan: dé sleutel tot gezond en lekker grillen

Dinsdag 1 maart 2016 — Gezond grillen en dichtschroeien? Het klinkt als een paradox, maar niets is minder waar bij de Essential Grillpan van GreenPan™. Deze laatste toevoeging aan de GreenPan™ familie bevat de Thermolon™ keramische antikleeflaag, wat deze pan dé sleutel tot gezond en vooral heerlijk grillen maakt!

Om goed te grillen is meteen een hoge temperatuur vereist. Bij het grillen in een grillpan met een traditionele antikleeflaag bestaat het risico dat er ongezonde stoffen vrijkomen.

Dit in tegenstelling tot de Essential Grillpan, die de Thermolon™ keramische antifkleeflaag bevat: een revolutionaire, gepatenteerde samenstelling die geen schadelijke stoffen vrijlaat, zelfs niet wanneer de pan oververhit. 

Deze pan hoef je zelfs niet gloeiend heet te laten worden want de dikke aluminium bodem in combinatie met de Thermolon™ inductie technologie zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Hierdoor schroei je sneller je groenten of vlees toe, met een smakelijk bruin kleur als resultaat. 

Schroef het gebruik van boter en olie terug. Bestrijk je vlees en groenten met olie of vetstof voor een perfect bakresultaat. Meer nog, want door de roestvrijstalen hangrepen kan de schotel zo de oven in. 

  • Geschikt voor de oven en alle vuren, inclusief inductie
  • Verkrijgbaar in het zwart en burgundy rood
  • Afmeting van 28 cm.

Denk niet dat je in een grillpan enkel vlees kan klaarmaken! GreenPan™ geeft je graag inspiratie om een heerlijke ratatouille klaar te maken met gegrilde aubergines, paprika’s en courgettes.

Snijd je aubergines in de lengte in plakjes van ongeveer 1 cm. Bestrooi met zout en laat ze een uur uitzweten. Ondertussen heb je de tijd om een heerlijke tomatensaus op het vuur te zetten. Laat tomaten, look en ajuin sudderen in een sauspan. Voeg verse tijm, basilicum en laurier toe naar smaak. Werk af met peper en zout. 

Deel de rode paprika in 4 stukken en verwijder de pitten. Snijd de courgettes in fijne plakjes. Spoel het zout van de aubergines af en dep droog. Strijk de groenten in met olie en grill ze op de Essential Grillpan tot ze gaar zijn en mooie goudbruine grillstrepen vertonen.

Maak vervolgens een torentje van opeenvolgend aubergine, rode paprika, tomatensaus, rode paprika, aubergine en een plakje courgette. Eindig met tomatensaus en brokkel als extra finishing touch wat verse geitenkaas erover.

Klik hier voor beelden in hoge resolutie

Over GreenPan™
Gezond is de standaard, geen optie! GreenPan™ is een pionier in het ontwikkelen van kookgerei met Thermolon™, de eerste PTFE- en PFOA-vrije antikleeftechnologie. Sinds 2007 tekenen de producten een ware revolutie uit in de traditionele potten- en pannenmarkt. Elk product wordt ontwikkeld in functie van gezondheid, gebruiksgemak en milieu. Met tevreden gebruikers in meer dan 80 landen en met 6 kantoren wereldwijd is GreenPan™ marktleider in PTFE- en PFOA-vrij kookgerei.
Wil je meer weten? Surf naar www.greenpan.com