GreenPan™ Cambridge-serie

Met Magneto™ Inductie en extra glossy afwerking

Donderdag 24 september 2015 — Introducing… Cambridge. Deze shinypannencollectie is de nieuwste trots van GreenPan™. Gekenmerkt door de revolutionaire ‘Magneto™ Inductie’-bodem belooft de Cambridge-pan topprestaties in de keuken en een snelle en gelijkmatige warmtegeleiding op alle kookplaten.

Sinds 2007 verovert het Belgische merk de wereld van gezond koken met een reeks revolutionair kookgerei. De nieuwste in de reeks is de Cambridge. Deze pan met keramische anti-aanbaklaag combineert een ‘Magneto™ Inductie’-onderkant met de basiseigenschap van GreenPan™ namelijk de Thermolon™ PTFE-vrije coating, bevrijd van omstreden stoffen zoals PFOA, lood of cadmium. Als extra feature blijft de bakelieten handgreep hittebestendig bij temperaturen tot 180°C. Veilig om vast te houden tijdens het koken. Laat je gerecht gerust verder garen in de oven.

Taupe en wit

Het oog wil ook wat! De glanzende afwerking komt in crème en oogt in combinatie met taupe.

Prijzen vanaf:
Ø 20 cm - € 22,99
Ø 24 cm - € 29,99
Ø 28 cm - € 37,99
Ø 30 cm - € 42,99
Verkrijgbaar bij Carrefour en Makro.

Met welke oliën en vetten koken we lekker én voedzaam? 

GreenPan™ tilt gezond koken naar een hoger niveau. Niet alleen door revolutionaire pannen op de markt te brengen die bij hoge temperaturen geen toxische stoffen los laten. Ook door leuke tips & tricks mee te delen die je op een gemakkelijke manier bewuster leren omgaan met healthy cooking.

Zo maakt GreenPan™ je wegwijs in de wereld van gezonde bakvetten. De rijke smaak van extra virgin olijfolie is heerlijk in een slaatje of een koude pastaschotel, maar minder geschikt om te bakken op hogere temperaturen. Hieronder vind je een lijst van enkele alternatieven die niet alleen healthymaar ook vriendelijk voor je smaakpapillen zijn: 

  • Ghee: In deze zuivere vorm van geklaarde boter vind je geen toegevoegde, kunstmatige ingrediënten. Uiterst geschikt voor bakken en braden op hogere temperaturen. Deze vetstof heeft een nootachtige smaak en blijft boven dit alles nog eens 100 jaar goed. Van een lange houdbaarheidsdatum gesproken…  
  • Kokosolie: Een natuurlijke bakvet dat zich uiterst geschikt maakt voor curry’s, maar ook je huisgemaakte granola of muffins. De zoete smaak tilt je gerecht helemaal tot een hoger (lees: lekkerder) niveau. Meer nog, de health benefits bij de virgin en ongeraffineerde versie zijn mooi meegenomen: boost het immuunsysteem, houdt je cholesterol in balans, vergemakkelijkt de vertering. 
  • Avocado-olie: Deze olie is door zijn hoog verbrandingspunt uiterst geschikt voor grillen, braden en zelfs eenmalig frituren. Zijn milde en boterachtige smaak voegt een extra touch toe. Rijk aan omega 3 helpt deze vetstof slechte cholesterol verlagen en goede cholesterol verhogen.

Nog een laatste GreenPan™ tip: bewaar je oliën op een donkere en koele plek. Licht en warmte zijn hun grootste vijanden. 

Voor beeldmateriaal in hoge resolutie, surf naar https://drive.google.com/folderview?id=0B9IPI4yQwr4gQXVfaUNxa2FLYTA&usp=sharing

 

Over GreenPan™
Gezond is de standaard, geen optie! GreenPan™ is een pionier in het ontwikkelen van kookgerei met Thermolon™, de eerste PTFE- en PFOA-vrije antikleeftechnologie. Sinds 2007 tekenen de producten een ware revolutie uit in de traditionele potten- en pannenmarkt. Elk product wordt ontwikkeld in functie van gezondheid, gebruiksgemak en milieu. Met tevreden gebruikers in meer dan 80 landen en met 6 kantoren wereldwijd is GreenPan™ marktleider in PTFE- en PFOA-vrij kookgerei.

Wil je meer weten? Surf naar www.greenpan.com