Gloednieuw Belgisch designmerk Grinderworks lanceert kruidenmolen Bartolomeu

Gloednieuw Belgisch designmerk Grinderworks lanceert kruidenmolen Bartolomeu

Grind it! Spice it!

Dinsdag 3 november 2015 — Grinderworks, nieuw Belgisch merk van design kitchenware brengt als eerste product de kruidenmolen Bartolomeu op de markt. Deze totem in je keuken laat je toe om niet enkel peper, maar alle droge specerijen te malen voor de perfecte kruiding van elk gerecht. Het merk brengt de sfeer van ontdekkingsreizen, verre oorden en uitheemse kruiden tot op je keukentafel! 

Grinderworks is het geesteskind van ontwerper Johan Lemaitre die, na het jarenlang leiden van een bedrijf gespecialiseerd in verlichting, klaar is voor een nieuw verhaal. Bij het grasduinen door oude ontwerpen stoot hij plots op een ruwe schets van een pepermolen en het kriebelt bij de ondernemer. Dit zou wel eens hét project kunnen worden waar zijn liefde voor design en lekker koken hand in hand gaan!

Spoel enkele maanden verder en Grinderworks lanceert Bartolomeu, zijn eerste kruidenmolen. “Kruiden”. Het houdt namelijk niet op bij peper voor de oprichter: “Alle specerijen maken of kraken je gerecht! Het is onze missie om ze volledig tot hun recht te laten komen en dat kan je het best door ze vers te malen.”

De Bartolomeu moest dus over een krachtig binnenwerk beschikken. De keuze voor een keramisch mechanisme met een garantie van 25 jaar was dan ook snel gemaakt. Gesneden uit één stuk Amerikaanse notelaar krijgt Bartolomeu een dynamisch design. In combinatie met messing ligt de molen niet alleen perfect in de hand maar siert hij ook met fierheid de tafel.

Peper, soms wel ‘the king of spices’ genoemd, heeft uiteraard een speciaal plekje bij Grinderworks. Het is dan ook niet toevallig dat de eerste molen genoemd is naar Bartolomeu Dias. Hij vaarde als eerste rond de Kaap de Goede Hoop en baande zo de weg voor Vasco Da Gama, die van Portugal het centrum van de Europese specerijenhandel maakte. Het merk lanceert samen met de molen ook meteen de Grinderworks pepper experience box om de beleving compleet te maken! Hierbij ontvang je Bartolomeu in een mooi vormgegeven box met een assortiment van 6 unieke pepers zodat je meteen kan testen, malen en proeven. 

Ondertussen kijkt Lemaitre zelfs al naar de toekomst: “Grinderworks is voortdurend op zoek naar verbetering en zal verder gaan met het ontwerpen van andere molens voor diverse specerijen zodat zij telkens op het juiste moment worden vermalen zonder verlies van smaak.”

Meer info via www.grinderworks.com

Alle beelden in high res kan u hier downloaden: http://press.talkie.be/nl/dir/grinderworks

Grinderworks Bartolomeu: €125

Grinderworks pepper experience box: Bartolomeu in een geschenkdoos met zes uitzonderlijke pepers en het mooi vormgegeven verhaal rond de onmiskenbare waarde van specerijen: €165

Te koop in*

Online
http://grinderworks.com/
http://www.luxuryformen.be/

Brussel
The Game Designstore
Anspachlaan 123
1000 Brussel

Bassilly

  Rue de Grammont 14
7830 BASSILLY

Antwerpen
The Game Designstore
Nationalestraat 55 
2000 Antwerpen

Gent
Koperhuis
Kraanlei 27
9000 Gent

Traiteur Toulouse
Koningin elisabethlaan 41
9000 Gent

*Dit is een voorlopige lijst, deze groeit verder aan.

Grinderworks Bartolomeu
Grinderworks Pepper experience box
Grinderworks Bartolomeu
Grinderworks Bartolomeu
Grinderworks Bartolomeu
Grinderworks Bartolomeu