Gentse HeyHey Apps releaset app met Instagram-sensatie Lucas Levitan

Gentse HeyHey Apps releaset app met Instagram-sensatie Lucas Levitan

Donderdag 17 september 2015 — September is druk bij HeyHey Apps. Na de release van hun educatieve spellingsapp HeyBC eerder deze maand, komen ze vandaag op de proppen met een internationale samenwerking van formaat. Ze strikken niemand minder dan de Braziliaanse Instagram-sensatie Lucas Levitan voor een nieuwe fotobewerkings-app: Photo Invasion By Lucas Levitan. Be prepared to get invaded! 

De Braziliaanse multimedia-artiest uit London Lucas Levitan zoekt inspiratie in het dagelijkse leven en tovert gewone objecten en gebeurtenissen om tot intrigerende beelden, illustraties, installaties of films. Met zo’n 90 000 volgers op Instagram kan hij zijn Photo Invasion-project een succes noemen. Sinds maart 2014 geeft hij met dat project Instagram-foto’s een tweede dimensie door er zijn eigenzinnige toets aan te geven. Zo vertelt elke foto een verhaal over een verhaal, als je wil. Kenmerkend voor zijn werk zijn Levitans unieke en speelse kijk op de realiteit en de paarse poppetjes. Ondertussen pikken enkele grote kranten, magazines en tv-zenders zijn werk ook op. Zo verscheen hij, samen met zijn paarse vriendjes in Metro, Die Zeit, Rolling Stone, Buzzfeed en BBC Brasil.

Want to be invaded? Dat kan! Met de handige ‘Photo Invasion by Lucas Levitan’-app tover je nu zelf je foto om tot een uniek verhaal met een van de 45 stickers. Grappig, triestig of ronduit creepy, het kan allemaal. Deel je creaties met de hashtag die de app suggereert, zo kunnen anderen je creaties ontdekken!

HeyHey Apps werkte eerder dit jaar al samen met illustratrice Eva Mouton voor de populaire Eva Mouton Pix app. Deze krijgt een leuke update: al wie de app aankocht kan vanaf vandaag herfstfoto’s pimpen. Ook Halloween komt aan bod!

Photo Invasion by Lucas Levitan koop je voor €2,99 in de app-store.

Over HeyHey Apps
De Gentse start-up HeyHey Apps is de creatie van Bué, Pieter Van Der Helst en Stefan Vandegehuchte, of zoals ze zelf zeggen “an artist, a nerd and a suit”. In 2010 kwamen de drie elkaar tegen en het idee ontstond om de kleurrijke wereld van Gentse street artist Bué weer te geven in leuke applicaties voor iPhone en iPad.  Hun missie: kinderen gelukkig maken en als het even kan hun ouders ook meenemen in deze vrolijke trip. In 2011 zag hun eerste applicatie HeyHey Colors het licht en sindsdien breidden ze hun gamma uit met HeyHey Colors, HeyHey Pix, HeyHey Match, HeyHey Hurry, Eva Mouton Pix en HeyBC.