Gent is een nieuw restaurant rijker: Cochon de Luxe

Gent is een nieuw restaurant rijker: Cochon de Luxe

“Eten is een feest”

Dinsdag 25 november 2014 — Cochon de Luxe, een nieuwe culinaire place to be, opent op 28 februari zijn deuren in de Brabantdam te Gent. De straat is sinds de opening van De Vitrine in 2011 aan een ware gastronomische opwaardering bezig. Wat maakt Cochon de Luxe uniek? Chef-kok Tom Van Lysebettens en zijn vrouw Alison Roels serveren een hoogstaande keuken maar “met ne hoek af”.

 

Op het menu?
In een volledig gerenoveerd herenhuis in de Brabantdam stelt Cochon de Luxe een verfijnde menu samen met een klassieke Franse basis met hedendaagse interpretaties. Niet alleen varkensvlees dus, zoals de naam doet vermoeden. Verder zijn Tom en Alison trots op hun Gentse roots maar werken ze daarom niet alleen met streekproducten, maar wel “de beste producten”. “We streven naar een luxueus, gastronomisch top-moment”, gaat Tom Van Lysebettens verder. De stijl? “We willen gasten laten genieten van speels en gewaagd eten in een luxueus en stijlvol kader, maar met dat beetje rock and roll.” In een knipoog dat terugkomt in de gerechten die ze serveren.

Selectie van de kaart:

  • "Langoustine Special": een culinaire knipoog naar de frikadel special
  • "Super Chocolat": Manjari chocolade, framboos & pistache spons-cake
  • "Paasei": witte chocolade, mango & yoghurt
  • Gerijpt Rund, geroosterde ui, vanille, verse smout & peterselie

Prijzen: 

  • lunch:

2 gangen: 25 euro
3 gangen: 35 euro

  • diner:

4 gangen: 45 euro
5 gangen: 55 euro
6 gangen: 65 euro

De 27-jarige Tom Van Lysebettens is zeker niet onervaren. Toen hij in 2006 afstudeerde aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, liep hij al stage in Oud Sluis. Hij begon zijn carrière in het Parijse restaurant Market en eens terug in België verdiende hij zijn sporen in sterrenrestaurants C-Jean en Het Gebaar, Coeur d'Artichaut én hielp hij mee met de opstart van Volta. 

 

Praktisch: 
Cochon De Luxe
Brabantdam 113, 9000 Gent
Site

Reserveren kan vanaf 1 december 2014 via de site, of via reserveren@cochondeluxe.be of via 09 / 336 16 72. 

© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter
© Piet De Kersgieter