FLORALIEN GENT ZOEKT

FLORALIEN GENT ZOEKT "PLANTEN MET EEN VERHAAL"

Donderdag 25 februari 2016 — Heeft u een plant met een bijzonder verhaal? Een kamerplant die in uw leven een bijzondere betekenis heeft? Dan wordt die binnenkort misschien door meer dan 200.000 bezoekers bewonderd net als uw verhaal tijdens de Floraliën in Gent, tussen werk van de Japanse topfloriste Akane Teshigahara en Laura Dowling, de voormalige floriste van het Witte Huis. Floraliën Gent gaat op zoek naar het mooiste verhaal bij de plant en lanceert een oproep naar naar iedereen.

Burgemeester Daniël Termont lanceerde gisteren in Gent al een oproep onder zijn Gentse burgers om deel te nemen aan het participatieproject van Floraliën Gent. In een videoboodschap toont hij een Lepelplant (Spathiphyllum) die al heel wat jaren in zijn bureau op het stadhuis staat. “Die plant komt niet in de Floraliën. Ze heeft hier al te veel verhalen meegemaakt”, aldus Termont. 

Maar niet alleen Gentenaars mogen hun verhaal inzenden, de oproep is voor iedereen geldig. Iedereen kan deelnemen aan de actie "Plant met een Verhaal”.  

"Plant met een verhaal" in de Plantentuin van Gent
Floraliën Gent voorziet in het Palmarium van de Plantentuin in Gent een ruimte waar planten met straffe verhalen worden tentoongesteld. Misschien zit er een grote passie achter die kleine cactus de al jaar en dag op het bureau staat. Of een groot verdriet bij de orchidee die door oma werd verzorgd al was het haar eigen kind. Of misschien heeft iemand wel een pronkstuk waar die ontzettend fier op is. Of ligt er ergens nog een gedroogd huwelijksboeket dat nog altijd gezien mag worden. Wat het verhaal ook is achter de plant, Floraliën Gent wil graag een selectie tonen tijdens de 10 dagen van het nieuwe festival in de stad.

Neem deel
Om deel te nemen moet je een foto van de plant en jezelf, met het verhaal achter de plant, vóór 18 maart naar plantmeteenverhaal@floralien.be sturen. De geselecteerden worden persoonlijk gecontacteerd. 

-----------------------

FLORALIEN GENT
In de lente van 2016 krijgt Gent een dynamisch en interactief spektakel voor jong en oud, met boeiende inspiratietuinen, adembenemende bloemencreaties, florale workshops en de nieuwst trends. De mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars kan je ontdekken op 4 locaties in centrum Gent: de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark. Naast een groot aanbod aan workshops, pop-ups, green- en conceptrooms, toont de Vlaamse sierteeltsector de laatste ontwikkelingen op gebied van onderzoek & innovatie.

WANNEER
Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei 2016, telkens van 8u00 tot 22u00 (laatste toegang om 21u00)

PRIJS
Dagticket (van 22 t/m 24/4/2015): € 35
Dagticket (van 25 t/m 1/5/2015): € 32
Reductietarieven voor kinderen, jongeren, studenten, scholen en groepen.
Bestel nu al je tickets via de website – www.floralien.be 

Of koop vooraf je combiticket in de Lijnwinkels in Gent, Sint-Niklaas en Aalst. Heb je reeds een vervoerbewijs? Dan heb je enkel nog maar je dagticket nodig, ook te koop in de Lijnwinkels.

MEER PERSINFORMATIE EN/OF BEELDMATERIAAL (NIET VOOR PUBLICATIE)

Lucia Sanchez – Press & Communication – Floraliën Gent - lucia.sanchez@floralien.be
Sandra Plasschaert – Cats Communication – 0479/35 10 39 – sandra@catscommunication.be

Foto’s : http://bit.ly/1IeNJRF - Gelieve bij gebruik van de beelden het copyright te vermelden dat in de naamgeving van de foto zit.

De organisatie achter Floraliën Gent, de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (KMLP), bestaat al 207 jaar. Haar koninklijke titel dankt ze aan koning Willem I, koning der Nederlanden, die in 1815 de titel van beschermheer aanvaardde. De allereerste bloemen- en plantententoonstelling vond plaats in 1809, in een Gentse herberg, en maakte sindsdien een spectaculaire groei en evolutie door. In 2016 verlaten de Floraliën de expohallen van Flanders Expo en keren ze terug naar de stad.