Reizen in teken van buitenaardse panorama's

Reizen in teken van buitenaardse panorama's

Explorado neemt je mee naar een andere planeet

Dinsdag 17 juni 2014 — Waarom niet eens je vakantiebestemming kiezen in functie van extreme natuur en unieke landschappen? Stiekem heb je toch vaak zin om fantastische beelden op Instagram te delen, niet? Explorado, het reisagentschap voor avonturiers tot 35 jaar, biedt dit jaar reizen aan naar de meest buitengewone gebieden! Deze plekken ogen haast buitenaards waardoor je je zo goed als op een andere planeet waant. 

Voor de snelle beslissers die zin hebben in een lastminute-avontuur zijn er reizen waarbij je in juli al kan vertrekken. Wie liever wat langer deze prachtige reis voorbereidt kan alvast boeken voor september of oktober.

We zetten de reizen naar deze adembenemende landschappen even op een rij:

 

Zestien dagen lang ontdek je wat dit schitterende eiland allemaal te bieden heeft. Naast kuieren over de paradijselijke stranden en de regenwouden ontdekken is er genoeg tijd om de cultuur van de tempelsteden op te snuiven. Als apotheose beklim je Adam’s Peak, een berg waarbij de kortste route naar de top 6442 treden telt. Iedere inwoner wordt geacht deze tocht minstens eenmaal in zijn leven te maken! Geniet van de spectaculaire vergezichten die voor eeuwig in het geheugen gegrift staan.

Prijs : Vanaf 1270 euro per persoon exclusief internationale vlucht.
Afreis : 03-07-2014
18-07-2014
             09-09-2014
24-09-2014

 

Durf je het aan om samen met Explorado en onder begeleiding van professionele gidsen door de Markha-vallei te trekken? Tijdens deze 22-daagse reis vol avontuur spot je de mooiste plekjes van de Indische Himalaya. Je verkent de verschillende dorpjes, stoepa’s en kloosters waar je kan kennismaken met de cultuur van het Boedhisme. Na het bewonderen van al deze prachtige plekken ver van de bewoonde wereld is er nog tijd voor een bezoek aan de Taj Mahal bij ondergaande zon.

Prijs : 2380 euro per persoon
Afreis : 26.07.2014
16.08.2014

 

Explorado biedt de kans om in twintig dagen de hoogtepunten van drie landen mee te pikken. Deze regio heeft een enorme variëteit aan landschappen; gaande van ruw Andesgebergte, vulkaanlandschappen en dorre woestijnen in de Altiplano tot jungle en nevelwoud in het Amazonebekken. Het natuurkundig hoogtepunt van deze reis is het immens uitgestrekte Salar de Uyuni, het grootste zoutmeer ter wereld. Aan adrenaline kom je ook niet te kort op deze reis, met trektochten door de Condoriri-bergketen en op de Tunupa-vulkaan midden in de zoutvlakte.

Prijs : Vanaf 3500 euro per persoon
Afreis : 30.07.2014 – 21.08.2014
             02.09.2014
25.09.2014

 

Enkel in de uitgestrekte woestijn met zijn ongekende stilte kom je volledig tot rust. Ontdek wereldwonder Petra, een indrukwekkende spookstad die zich over verschillende hectaren uitstrekt doorheen een netwerk van canyons en zijvalleien. 
Laat je verwonderen door woestijngebied Wadi Rum, ooit een zeebodem, nu een symfonie van zandduinen en bergen die door weer en wind geboetseerd lijken tot gigantische bloemkolen, rotsbruggen of monolithische tafelbergen. De kleurrijke bergen en diepe canyons laten zeker een blijvende indruk op je na.

Prijs : 1560 euro per persoon
Afreis : 27.09.2014
08.10.2014

 

Over Explorado:
Explorado is een reisorganisatie gespecialiseerd in avontuurlijke en originele reizen zodat mensen de kans krijgen om op een unieke manier nieuwe plekjes in de wereld te ontdekken.

Explorado maakt deel uit van ‘t ZuiDERHuis en organiseert o.a. trektochten, wandelreizen, ontdekkingsreizen, zeilweekends, etc. Het doelpubliek waar Explorado deze grensverleggende reizen voor organiseert is tot en met 35 jaar. ‘t ZuiDERHuis is een overkoepelende reisorganisatie die bestaat uit een samenwerking van verschillende reisorganisaties met elk hun specialisaties.                       

Praktisch:
‘t ZuiDERHuis
Kortedagsteeg 13-15
9000 gent
T.: 09/233.45.33
gent@zuiderhuis.be

‘t ZuiDERHuis
Melkmarkt 23
2000 Antwerpen
T.:03/285.99.90
antwerpen@zuiderhuis.be       

Bolivië - Laguna Colorada
Jordanië - Wadi Rum
Jordanië - Wadi Rum
Bolivië - Salar De Uyuni
Sri Lanka
India - Ladakh
India - Ladakh
Jordanië - Wadi Rum