EEN VOORSMAAKJE VAN FLORALIEN GENT 2016 IN PARIJS

EEN VOORSMAAKJE VAN FLORALIEN GENT 2016 IN PARIJS

LA RUE DE LA FLANDRE 2015 Woensdag 8 juli 2015

Donderdag 2 juli 2015 — In de lente van 2016 krijgt Gent met de Floraliën Gent er een nieuw, dynamisch en interactief stadsfestival bij. Het kunstenkwartier in Gent - het Citadelpark, het Sint-Pietersplein, de Leopoldskazerne en de Bijlokesite – wordt 10 dagen lang het decor voor een bruisend bloemen- en plantenfestival met ruimte voor florale kunst, inspiratietuinen, natuurprojecten en tentoonstellingen. Het publiek kan er niet alleen kijken maar ook beleven en doen tijdens interactieve en participatieve workshops. 

Maar voor het zover is, laat de KMLP - de organisatie achter Floraliën Gent – deze maand alvast een voorsmaakje zien tijdens La Rue de la Flandre in Parijs.

De rue Androuet wordt begin juli gedurende één week hét visitekaartje voor Vlaanderen en Brussel in Parijs, met Vlaamse en typisch Belgische producten uit Vlaanderen waarvoor we tot ver buiten de landsgrenzen bekend staan. Hieronder ook de Vlaamse bloemsierkunst en de Floraliën Gent, één van de meest prestigieuze bloemen- en plantenevents in Europa.

La Rue de la Flandre 2015 

Van 5 tot 11 juli 2015 opent Toerisme Vlaanderen in samenwerking met zijn partners een heuse Rue de la Flandre of  Vlaamse Straat in hartje Parijs, meer bepaald in de populaire wijk Montmartre. Een zeer ambitieus project dat de Parijzenaars laat kennismaken met al het moois dat Vlaanderen te bieden heeft. Van onze wielercultuur tot onze festivals, van onze kunsten en erfgoed tot onze eet-, drink- en tafelcultuur, van onze mode en design over onze chocolade. Elke dag zal in het teken staan van een bepaald thema/productlijn en een bestemming.

Op woensdag 8 juli neemt de Vlaamse bloemsierkunst een belangrijke plaats in. De invulling gebeurt door de KMLP en is alvast een voorsmaakje van wat men volgend jaar mag verwachten op de nieuwe editie van de Floraliën in Gent in 2016.

Montmartre in een fleurig kader

In 2014 voerde de UGent een onderzoek uit waaruit bleek dat bloemen en planten iedereen naar

het hart grijpen, ook de jongere generatie. Met de ambitie om de Parijzenaar te tonen hoe mooi bloemstukken kunnen zijn, plaatst florist Stijn Simaeys in Montmartre een kader van 3 x 1,75 meter vol bloemen. Iedereen wordt uitgenodigd om bij het kunstwerk te stoppen voor een foto. 

Het kader blijft twee dagen staan.

Stijn Simaeys geeft ook interactieve & participatieve demonstraties, garantie voor een groene totaalbeleving op woensdag 8 juli:

Wanneer? 15u00 – 15u45; 16u30 – 17u15; 18u00 – 18u45

Waar ? De workshops vinden plaats op het buitenterras van een appartement op het gelijkvloers in de Rue de la Flandre. 

Het bloemenkader en de workshops vormen samen een voorsmaakje van wat de Floraliën Gent bieden in 2016: een grensverleggende tentoonstelling die op educatieve en interactieve wijze de natuur binnen onze stadsgrenzen brengt. Bloemen en planten vormen in 2016 de essentie van de Floraliën Gent en worden op een vernieuwende en verrassende wijze getoond. Interactie, beleving en trends: dat zijn de sleutelwoorden.

 

De Gentse Floraliën: ook in Parijs visitekaartje voor de Vlaamse bloemsierkunst

De KMLP bewijst door deze deelname aan de Rue de la Flandre, dat België de expertise en creativiteit in huis heeft om deel te nemen aan een expositie van internationaal niveau. De samenwerking met de diensten toerisme België, Vlaanderen en Brussel (organisatoren van de rue de la Flandre) geven KMLP de kans om de Belgische tuin – en sierteeltsector in Frankrijk te promoten  

De organisatie achter Floraliën Gent, de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (KMLP), bestaat al 207 jaar. Haar koninklijke titel dankt ze aan koning Willem I, koning der Nederlanden, die in 1815 de titel van beschermheer aanvaardde. De allereerste bloemen- en plantententoonstelling vond plaats in 1808, in een Gentse herberg, en maakte sindsdien een spectaculaire groei en evolutie door. In 2016 verlaten de Floraliën de expohallen van Flanders Expo en keren ze terug naar de stad.

 

De Floraliën Gent 2016 - Dynamisch stadsfestival

Wanneer Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei 2016, telkens van 8u00 tot 22u00 (laatste toegang om 21u00) 

Tickets Bestel nu al je tickets via de website – www.floralien.be 

 

 

La rue de la Flandre 2015 - Ontdek Vlaanderen (en de Floraliën) in het hart van Parijs

Wanneer Van zondag 5 tot zaterdag 11 juli 2015, van 12u00 tot 21u00

Waar Rue Androuet, Parijs (18de arrondissement)

Tickets Gratis toegang

Meer info : http://www.laruedelaflandre.fr