Dr. Lektroluv brengt nieuwe single en video uit

Dr. Lektroluv brengt nieuwe single en video uit

Videoclip geïnspireerd op het grappige internetfenomeen #iseefaces.

Maandag 26 mei 2014 — Dr. Lektroluv lanceert zijn nieuwste single ‘Discotèque’, en verspreidt daarbij een videoclip geïnspireerd op het grappige internetfenomeen #iseefaces. Fans zullen ‘Discotèque’ herkennen uit de compilatie ‘Lektroluv 5’ (2004) waar de originele versie van het nummer in voorkwam, genaamd ‘Emolotion’. Jaren later wordt ‘Emolotion’ nog steeds aangevraagd tijdens Dr. Lektroluv zijn sets. Nu zet hij uiteindelijk de stap om het nummer volledig te herwerken tot ‘Discotèque’. De track wordt vergezeld door een videoclip van de handen van regisseur Tom Willems bij productiehuis Caviar. Met deze nieuwe single en clip geeft Dr. Lektroluv, gekend om zijn groene masker, het startschot voor een muzikale zomer met tal van optredens in het binnen- en buitenland.

“Tijdens het brainstormen kwamen we al snel uit op het groene masker waardoor het alter ego Dr. Lektroluv vorm krijgt”, zegt Tom Willems. Uiteindelijk kwamen ze uit bij het gekende en grappige #iseefaces, waarbij mensen over de hele wereld foto’s online plaatsen van allerhande zaken waar ze een gezicht in zien. “Ik wist dat er duizenden #iseefaces foto’s rondgaan, maar ik had nog nergens het principe in bewegend beeld gezien”, legt Tom Willems uit, “die uitdaging wouden we aangaan!”.

De leukste objecten, faces, werden uitgekozen en op de beelden geplakt door middel van een tracking toestel, in dit geval een helm die speciaal samengesteld werd voor de video. “Het hangt af van je omgeving welke tracking methode je gaat gebruiken in een clip”, zegt 3D lead Sandro Paoli ”We konden ook opteren voor green screen tracking markers of Kinect tracking maar uiteindelijk gingen we voor deze helm aangezien onze faces niet al té menselijk mochten bewegen.”

Het resultaat is alvast een video die een lach tovert op ieders gezicht: http://youtu.be/EkenHgYvkU4

Binnenkort volgen er ook nog een aantal remixes door oa Kolombo, Mumbai Science en Jägerverb.

Over Dr. Lektroluv:

Dr. Lektroluv, de mysterieuze electro DJ befaamd om zijn groene masker zette in 2002 al de clubs in brand met zijn vooruitstrevende electro sets. Zijn tweede compilatie, ’The Preskriptions of Dr. Lektroluv’ werd dé referentie voor moderne electro compilaties.  Sinds 2002 bracht hij 11 mix-compilaties uit en zette clubs en festivals op stelten in verschillende landen, waaronder Nederland, Malta, Griekenland, Italië, Spanje, India,Thailand, Ierland, USA, Mexico, Brazilië ..ea

Dr. Lektroluv vs Break 3000 - Discothèque (Official video)