Dead Stock, een unieke en authentieke unisex collectie

Dead Stock, een unieke en authentieke unisex collectie

Dinsdag 1 december 2015 — Palladium borduurt voor op haar legendarische en iconische historie als leverancier van laarzen aan het Franse Vreemdelingenlegioen. Door gebruik te maken van teruggewonnen stoffen van Franse legeruniformen haalt de toepasselijke genaamde Dead Stock-collectie directe inspiratie uit de militaire heritage van het merk met drie iconische Palladium boot modellen.

"De Dead Stock collectie is een historische en innovatieve manier voor het merk om haar sterke militaire roots verder uit te bouwen, en de grenzen van fantastische schoenen verder te verleggen", zegt Hommy Diaz, Palladium Global Product Line Manager. 

Dead Stock zal een terugkerend collectie worden, met voor elk seizoen andere gevonden vintage materialen. De eerste collectie gebruikt hetzelfde materiaal als dat tot 1970 werd gebruikt voor Franse legeroutfits. De stof werden verkregen van een verzamelaar uit Zuid-Frankrijk die nog een beperkte stock liggen had. Een unieke vondst voor Palladium! Elk paar is dan ook duurzaam en volkomen uniek. In deze reeks wordt het materiaal toegepast op de Pallabrouse, Pallabrouse Baggy en de Peleton, zowel voor mannen als vrouwen.

Dead Stock is vanaf nu te koop op de Palladium website.

 

OVER PALLADIUM

Het merk Palladium werd in 1920 opgericht als producent van vliegtuigbanden. Toen na de Tweede Wereld Oorlog de vraag naar vliegtuigbanden afnam besloot Palladium zich te gaan richten op de productie van Palladium schoenen. Volgens hetzelfde procedé als bij het fabriceren van de vliegtuigbanden, werd rubber en canvas met elkaar met elkaar versmolten. De onverwoestbare en inmiddels iconische Pampa ziet in 1947 het licht en vormt al snel een vast onderdeel van het tenue van het Franse Vreemdelingenlegioen.