De zomer in Oostende, meer dan strand alleen!

De zomer in Oostende, meer dan strand alleen!

Kom deze zomer naar Oostende en geniet van de leukste food, dans-, sport- en kunstactiviteiten

Dinsdag 1 maart 2016 — Wie aan Oostende denkt, denkt zon, zee en strand! Ook kuieren op de Zeedijk, een bezoek aan Fort Napoleon en genieten van een vers gemaakte garnaalkroket staan meestal op het programma. Maar de koningin der badsteden heeft nog heel wat meer te bieden! In Oostende geniet je deze zomer namelijk van de leukste food, sport-, dans- en kunstactiviteiten. Zelfs de Color Run komt deze zomer naar Oostende! Een greep uit het brede aanbod.​

 

Theater Aan Zee 
Tien dagen lang geniet je met Theater Aan Zee van podiumkunst, muziek, literatuur en fotografie. Het festival biedt een platform aan beginnende kunstenaars. Laat je onderdompelen in al dat nieuw talent tijdens de vele boekvoorstellingen, expo’s, theatervoorstellingen en concerten deze zomer!

Praktisch
28/07-06/08
Diverse locaties
www.theateraanzee.be

Dirty Dancing 
“Dirty Dancing, the classic story on stage” komt naar het Kursaal Oostende. Het tijdloze verhaal van de cultfilm met steracteurs Patrick Swayze en Jennifer Grey werd omgezet naar een musical van wereldformaat. Gedurende twee weken, van 26 juli tot en met 7 augustus, geven de meest getalenteerde dansers het beste van zichzelf in dit tijdloos liefdesverhaal. Come and have the time of your life, tijdens de zomer in Oostende! 

Praktisch
26/07-07/08: 14 shows
www.kursaaloostende.be
 

3D World Magic & Fun
Op dit event is hilariteit verzekerd! Je begeeft je tussen gigantisch geschilderde achtergronden en jij bent net het missende bestanddeel voor een hilarische foto! De achtergronden zijn zo opgesteld dat je in een heuse trompe l’oeuil belandt en het lijkt alsof je echt in de scène staat. Altijd al een selfie gewild met een gorilla? Of toch liever een potje voetballen met Zidane? Darth Vader uitdagen voor een duel met een lichtzwaard is ook altijd een optie. Op 3D World Magic & Fun lijken al je dromen net echt te zijn!

Praktisch
16/07 - 28/08
Parking Diksmuidestraat - Zeedijk
Mariakerke

North Sea Beer festival
Fish and chips met een lekkere frisse pint? Hemels! Geen betere plek om ervan te genieten dan op het North Sea Beer Festival. Tijdens het laatste weekend van augustus nodigt Oostende alle bierliefhebbers uit in het prachtige Leopoldpark om er te genieten van maar liefst 150 Belgische speciaalbieren. Naast bekende bieren ontdek je er ook recent gelanceerde bieren en enkele limited editions. De fijnproevers worden hierbij niet vergeten! Chefs van verschillende Oostendse top restaurants laten je graag kennis maken met verschillende (bier)gerechten op het festival. Het North Sea Beer festival is niet voor niets getipt door de New York Times als één van de bestemmingen voor foodies in 2016! Allen daarheen!

Praktisch
26-27-28 augustus  
Leopoldpark - 8400 Oostende 
http://northseabeerfestival.com/

Vuurwerkfestival
Het vuurwerkfestival is een vaste waarde geworden tijdens de zomermaanden. Toerisme Oostende organiseert op maandagavond in juli en augustus een waar vuurwerkfestijn! De aah’s en de ooh’s zullen alweer in crescendo weerklinken terwijl zeven Belgische vuurwerkmakers het tegen elkaar opnemen.  Een professionele jury selecteert een winnaar en het publiek kiest de publieksfavoriet. Eén ding is zeker: het vuurwerkfestival zorgt voor vuurwerk van topniveau. Niet te missen dus! 

Praktisch
11,18, 21, 25/07 & 01,08,15/08
23u in juli
22u30 in augustus
Het vuurwerk wordt telkens afgeschoten op het Groot Strand tussen het Kursaal en de Venetiaanse Gaanderijen.
Op 15 augustus gaat het vuurwerkspektakel door in Mariakerke.


Paulusfeesten
Met de Paulusfeesten geniet je zeven dagen lang helemaal gratis van een waaier aan muziek- en podiumkunsten. De focus ligt op niet-commerciële muziek, poëzie, kinderanimatie en spektakel. Het Paulusplein is een “doe-plein” waar de Oostendse roots centraal staan. Het Sint-Petrus-en-Paulusplein mikt op een ruim publiek met programmatie van bekendere namen. Gezelligheid troef op het Boudewijnplein, met tal van drank-, eetkraampjes & straatanimatie.

Praktisch
10-16/08 – volledige dag
St. Petrus- en St. Paulusplein
www.paulusfeesten.be

Oostende Koerse
In juli en augustus staat elke maandag in Oostende volledig in het teken van sport en feest aan zee. De hoogtepunten tijdens deze rendagen zijn de toppaardenrennen en de Vlaamse vedettenparade. Dit alles vindt plaats op de vernieuwde Wellington Renbaan. In de Vlaamse vedettenparade zijn er natuurlijk Vlaamse vedetten nodig en dit jaar verwachten we niemand minder dan Christoff, Lindsay, Laura Lynn, Jo Valley, Yves Segers, maar ook Günther Neefs, Garry Hagger en vele anderen!

Praktisch
4,11,18,25/07/2016 & 1,8,15,22, 29/08/2016 (elke maandag van 04/07 tot 29/08)
telkens van 15u30 – 23u (22u30 in augustus)
Wellington hippodroom
​Koningin Astridlaan
8400 Oostende
Tickets €8/persoon (<14 jaar gratis)
http://oostendekoerse.be/

EK 2016 Vive La France
Twee zomers geleden was ‘Brazil aan Zee’ een schitterend succes. Ongeveer 60000 voetbalfans kwamen er samen om te supporteren voor zijn/haar favoriete voetbalploeg. Dit jaar worden er op de Wellington renbaan 23 schermen geplaatst om van ‘Vive La France à Ostende’ een even groot succes te maken. Naast voetbal is er ook nog voldoende randanimatie voorzien. Jij komt toch ook mee supporteren voor de Belgen? Gastheer van dienst dit jaar is Jan Ceulemans.

Praktisch
13, 18 en 22/07/2016
Wellington hippodroom
Koningin Astridlaan
8400 Oostende
Gratis toegang tot groepsfase-wedstrijden
www.facebook.com/voetbalaanzee
 

BOIC Rio House 
Tijdens de Olympische Zomerspelen wordt het Rio House in Oostende dé place to be voor supporters. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité tovert namelijk tussen 5 en 21 augustus Petit Nice, ter hoogte van Kursaal Westhelling, om tot een waar olympisch dorp! Fans, federaties, clubs en sympathisanten kunnen er samenkomen om Team Belgium aan te moedigen terwijl ze genieten van een unieke Braziliaanse-olympische sfeer. 

Praktisch
5-21 augustus 2016
Petit Nice - 8400 Oostende

Alle beelden kan u downloaden in high res via deze link: http://press.talkie.be/nl/dir/zomer-in-oostende

Voor extra info, beelden of aanvragen voor winacties aarzel niet om contact op te nemen met: 
Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52

Color Run in Oostende
Color Run in Oostende
Zandsculpturen
Color Run in Oostende
Dirty Dancing Affiche
North Sea Beer Festival
Color Run in Oostende
Color Run in Oostende
Oostende panorama
à l'ostendaise - Kom Proeven - Histoires
à l'ostendaise - Kom Proeven!
Ostend Beach 2014
Oostende Koerse
à l'ostendaise - Kom Proeven - MangeTout chef
Color Run in Oostende
TAZ Leopoldpark (c) Jolien Fagard
à l'ostendaise - Kom Proeven
Dirty Dancing (c) Tristram Kenton
à l'ostendaise - Kom Proeven - Histoires chef
Oostende Casino Kursaal
Dirty Dancing (c) Tristram Kenton
North Sea Beer Festival
à l'ostendaise - Kom Proeven
Color Run in Oostende
BK Vuurwerk
North Sea Beer Festival
North Sea Beer Festival
North Sea Beer Festival
TAZ Leopoldpark (c) Jolien Fagard