De nieuwste trends in fietsvakanties

De nieuwste trends in fietsvakanties

Donderdag 27 november 2014 — Wat zijn de nieuwste trends in fietsvakanties? We zetten het even op een rij voor al wie graag een tandje bijsteekt. Zo vind je binnenkort de perfecte bestemming bij Zuiderhuis. Want van citytrips tot rondreizen, ver of dichtbij, sportief of recreatief, met de familie of helemaal alleen; het kan allemaal!

 

Op pad met een elektrische fiets
“We merken de laatste tijd dat fietsvakanties met elektrische fiets zeker in de lift zitten”, zegt Kenny Blomme, verantwoordelijke voor de fietsvakanties bij Zuiderhuis. "Er zijn veel verschillende moeilijkheidsgraden beschikbaar bij ons en we zien dat reizigers die gaan voor een lichtere fietsvakantie meer en meer opteren voor een elektrische fiets". Qua bestemmingen is er voor elk wat wils: mensen die liever dichtbij op vakantie gaan kunnen genieten tijdens een 4-daagse in Zeeland. Anderen kunnen rondreizen in Frankrijk, Spanje, Italië tot zelf Oostenrijk, Slovenië en Kroatië.

Naar het zuiden
“Als tweede trend merk ik dat vooral zuiderse bestemmingen het goed doen. Zo kan je vanaf nu bij Zuiderhuis ook een fietsvakantie naar Andalusië boeken.” Bij deze nieuwe bestemming heb je de keuze om de pittoreske witte dorpen te ontdekken met  een recreatieve fiets, mountainbike of racefiets.

Citytrip per fiets
“De vraag  naar het bezoeken van steden per fiets stijgt. Citytrips waren al heel populair en met de huidige fietstrend wordt het bezoeken van steden alleen maar leuker. Wat je vroeger met de metro deed, doe je nu in de frisse lucht mét fiets.” Wil je er dus even tussenuit en wil je eens iets anders proberen? Ontdek dan een stad per fiets! Naast populaire bestemmingen zoals Parijs, Amsterdam, Berlijn en Kopenhagen, vind je bij Zuiderhuis ook citytrips per fiets naar Dresden en Lyon.

Gastronomische fietsvakanties
Als laatste trend merkt Kenny Blomme op dat gastronomische fietsvakanties het heel goed doen. “Er is een grote vraag naar vakanties die het sportieve met het gastronomische combineren. Het Zuiderhuis pakt dan ook graag uit met een nieuwe reis waarbij de gasten dineren in een sterrenrestaurant in het Pajottenland. Uiteraard kunnen ze achteraf de kilo’s eraf fietsen terwijl ze genieten van het landschap”, aldus Kenny Blomme.

In 2015 kondigt Zuiderhuis nog andere nieuwe reizen aan dus hou de site belgianbiking.be in de gaten.

Andalusië
Pajottenland
Andalusië
Belgian Biking