Café Frascati: exciting meeting point voor én tijdens Floraliën Gent

Café Frascati: exciting meeting point voor én tijdens Floraliën Gent

Een maand lang verrassende én groene activiteiten in het STAMcafé

Woensdag 2 maart 2016 — Dit jaar vindt de 35ste editie van Floraliën Gent plaats. Deze keer kiest de organisatie voor een nieuw elan en trekken ze naar het centrum van de stad.  Het Kunstkwartier bestaande uit de Bijlokesite, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark, wordt tussen 22 april en 1 mei omgetoverd tot een nieuw, dynamisch én interactief stadsfestival waar je 10 dagen lang kan genieten van workshops, pop-ups, green- en conceptrooms en vooral héél véél bloemen en planten. Maar dat is niet alles! Naar aanloop van het event kan je vanaf 26 april  al terecht in Café Frascati, een exciting meetingpoint in het STAMCafé hosted byCoffeeKlatch.

Floraliën Gent x Coffeeklatch 
In de lente van 2016 kan je in Gent terecht voor een heus bloemenfestijn in het centrum van de stad. De organisatie achter Floraliën Gent wou naast het bloemenfestival ook een alternatief programma opzetten naar aanloop van het festival bij wijze van opwarmer. De samenwerking met Bart Kiggen en Magali Elali van Coffeeklatch was een voor de hand liggende keuze. Eind 2015 brachten deze twee toppers een boek uit voor alle plantenliefhebbers Greenterior: Plant-loving Creatives and their homes. Hierin vind je alles over de combinatie van bloemen en planten met mode, fine dining en design. Met hun originele kijk op al wat groen is, trekken ze een jong publiek aan. Naast hun boek schrijven Bart en Magali ook een wekelijkse column “Trek Uw Plant” in De Morgen.

Back to the Roots
Vanaf 26 maart tot en met 1 mei wordt STAMcafé Gent omgetoverd tot Café Frascati.Hiermee gaat Coffeeklatch terug naar de oorsprong van Floraliën Gent. Het was namelijk in “Au Jardin de Frascati” op de Coupure Rechts dat de eerste Floraliën plaatsvonden in 1809. Coffeeklatch slaat de handen in elkaar met florist Stijn Simaeys om het STAMcafé te transformeren in een floraal paradijs waar plaats is voor een heus openingsevent, botanical dinners én een green talk met niemand minder dan Bas Smets, Pieter Croes en Dirk Cools.

THE PLANT SWAP - 26.03.2016  // 14h- 20h

Dit event is niet te missen indien je van wijze verhalen en planten houdt. Coffeeklatch organiseert namelijk een heuse plant swap. Huisplanten krijgen eindelijk de waardering die ze verdienen! Tijdens deze swap kan je het verhaal van jouw plant vertellen, of je kan je plant ruilen met die van iemand anders. Wil je jouw plant inschrijven? Vul dan het formulier in and you’re good to go!  De beste verhalen maken kans op een bloempot van Serax. Meedoen is dus de boodschap! Tijdens het event wordt de muziek verzorgd door niemand minder danDisco Naivité en grafisch designer Fleur De Roeck verrast ons met groene én artistieke tekeningen.

Download het formulier hier.

Praktisch: 
Bijlokesite
Godshuizenlaan 2
B-9000 Gent

BOTANICAL DINNERS
Bloemen en planten maken deel uit van een groene levensstijl. Ze serveren op een bord is dan ook dé manier om ze te eren. Daarom organiseert Coffeeklatch niet minder dan drie botanical dinners in Café Frascati. Wat kan je verwachten? Drie chefs, ieder met een passie voor bloemen en planten, maken de lekkerste gerechten voor je klaar. Wil je deze ervaring niet missen? Boek dan snel je plaats want de plaatsen zijn beperkt! De dinners starten om 20u00, op tijd zijn is de boodschap.

SANGUISORBA x M&M CULINARIA - 31.03.2016

HUIS.OTTO – 07.04.2016

FOODSTORMS - 14.04.2016

Praktisch:
20u00 – 23u00
Prijs: 45 € voor een driegangen menu, drank niet inbegrepen
Bijlokesite
Godshuizenlaan 2
B-9000 Gent

GREEN TALK: URBAN GARDENING - 16.04.2016 // 14u - 20u 

De sprekers zijn landschapsarchitect Bas Smets, boomspecialist Dirk Cools en tuinarchitect Pieter Croes.

Praktisch: 
14u00 – 20u00

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2
B-9000 Gent