Bel Powley wint

Bel Powley wint "best actress" op Gotham Independent Film Awards

Dinsdag 1 december 2015 — De Gotham Independent Film Awards zijn afgelopen nacht bekend gemaakt. De hoofdrolspeelster in The Diary of a Teenage Girl, Bel Powley, werd er bekroond voor haar acteerprestaties met de award voor "best actress"!

De eerste film van de LA afdeling van het Belgische productiehuis Caviar sleepte eerder al awards in de wacht op het Sundance Film Festival, de Berlinale en het Edinburgh Film Festival.

The Diary of a Teenage Girl is ondertussen ook genomineerd voor 3 Independent Spirit Awards. De film dingt mee in de categorieën "best first screenplay" en "best first feature" en actrice Bel Powley is genomineerd voor "best female lead". De Independent Spirit Awards worden uitgereikt op 27 februari 2016. 

Dit is ook erg fijn nieuws voor de Belgische afdeling van Caviar! De film werd namelijk bijna volledig afgewerkt in Brussel, er stond een Belgische EP mee op set en werd gemonteerd door Belgen Koen Timmerman en Marie-Hélène Dozo.  

De DVD release van dit heerlijke coming-of-ageverhaal is er in België al op 15 december 2015.

Synopsis

Gebaseerd op de populaire graphic novel van Phoebe Gloeckner.

THE DIARY OF A TEENAGE GIRL is het verhaal van Minnie Goetze, een vroegrijp en artistiek tienermeisje dat een relatie begint met de vriend van haar moeder.

San Francisco tijdens de swingende jaren ’70. De parken zitten vol met hippies en drugs is overal te verkrijgen. De vijftienjarige Minnie verkent haar onzekerheden en beproevingen door middel van expressieve tekeningen en vertrouwt haar gedachten toe aan een taperecorder. Op een avond alleen met de vriend van haar moeder, wordt ze voor het eerst geconfronteerd met haar ontluikende seksualiteit. Ze verliest alle controle en is even gelukkig als verward. Is het enkel lust of echte liefde?

Het speelfilmdebuut van Marielle Heller biedt een subtiele en eerlijke kijk op de psyche van een slimme jonge vrouw. Vol humor en intelligentie, vangt de film de angst, de passie en het wonder van adolescentie.

Over CAVIAR

CAVIAR, een productiehuis met zetels in Antwerpen, Brussel, Los Angeles, Parijs en Londen, is met hun langspeelfilms en prestige fictiereeksen in de laatste jaren uitgegroeid tot één van de leiders in de Belgische filmproductie. CAVIAR streeft naar het maken van kwaliteit die inspireert, entertainment biedt en intrigeert op Belgische bodem en op internationaal vlak, met nieuw jong talent, alsook met ervaren regisseurs, schrijvers en acteurs. CAVIAR is eveneens gespecialiseerd in tax shelter, waarmee het zich als interessante co-productiepartner opwerpt voor Europese filmprojecten die gedeeltelijk in België worden geproduceerd of hier in post-productiefase zijn. 

Klik hier voor beelden in hoge resolutie.

Voor extra info of aanvragen, aarzel niet om contact op te nemen met
Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52