Adopteer een PLAYMOBIL®-CliniClown!

Adopteer een PLAYMOBIL®-CliniClown!

Cliniclowns krijgt eigen PLAYMOBIL®-figuurtje

Woensdag 30 september 2015 — CliniClowns en PLAYMOBIL® hebben beiden als doel zoveel mogelijk kindjes (ziek en gezond) te laten lachen en onbezorgd kind te laten zijn. Daarom slaan ze de handen ineen voor een wel heel bijzondere samenwerking. Want vanaf oktober ligt een customized PLAYMOBIL® CliniClown in de Belgische én Nederlandse speelgoedrekken, waarvan per verkocht figuur 1 euro rechtstreeks naar de CliniClowns gaat. 

“Adopteer een CliniClown!”, zo gemakkelijk kan de boodschap zijn! CliniClowns zorgen over de hele wereld voor afleiding bij kinderen die door ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling, andere verzorgende omgeving of zelfs thuis verblijven. 

In de spotlights
“Dankzij de samenwerking met PLAYMOBIL® kunnen we nog meer kinderen bezoeken”, licht Valerie Van Gastel van CliniClowns België toe. Op jaarbasis bedraagt het kostenplaatje voor de adoptie van een clown namelijk 12.500 euro. Met dat bedrag kan het goede doel zo’n 800 kinderen rechtstreeks een clownsbezoek bezorgen. En hoe meer geld er wordt ingezameld met deze actie, des te meer kinderen even in de spotlights worden gezet." 

Een lach van oor tot oor
“Voor ons is het doel heel duidelijk”, laat Leen Van Reeth (Consumer Marketing Manager Benelux) van PLAYMOBIL® weten, “wij willen zoveel mogelijk kinderen laten lachen!”

De PLAYMOBIL® CliniClown zal vanaf oktober onder andere te koop zijn bij verschillende retailers in België en Nederland, zoals Toychamp, Dreamland, Fun, Bart Smit, Intertoys en Top1Toys. De prijs bedraagt €3,49 waarvan €1 rechtstreeks naar CliniClowns gaat. 

Zowel Belgische als Nederlandse consumenten kunnen de actie steunen door een PLAYMOBIL® CliniClown te kopen. Je kunt ook je vrienden, ouders en collega’s inspireren en aansporen om een PLAYMOBIL® CliniClown te kopen en één euro te doneren door je foto met de figuur via social media te delen met #ShareTheSmile (verwijzend naar het lachende PLAYMOBIL®-gezichtje). 

De samenwerking wordt ondersteund door een gemeenschappelijke missie: beide partijen willen een kind vrij laten spelen en hen vooral de ruimte geven om te improviseren en creatief te zijn.

Cliniclowns focust daarbij op de kwaliteiten en mogelijkheden van elk kind, niet op hun gebreken waarmee zieke kinderen vaak geconfronteerd worden. Bij PLAYMOBIL® uit zich dat in de naamloze figuren die je kan samenstellen of onderling de lichaamsdeeltjes en accessoires kan verwisselen en eindeloos kan combineren. “Verbeelding speelt een hele grote rol bij ons. Door geen regels, namen of rolpatronen vast te leggen, ontstaan net de mooiste en meest verrassende situaties”, overtuigt Leen van PLAYMOBIL®.

Meer over CliniClowns België
De CliniClowns zijn sinds 1994 zichtbaar aanwezig in heel wat Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen. Het team bestaat momenteel uit 18 clowns die iedere dag van de week zieke kinderen bezoeken. Zij brengen afleiding en plezier aan kinderen en jongeren die door een tijdelijke of langdurige ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling of andere verzorgende omgeving verblijven. De CliniClown brengt op een artistieke en sociale manier afleiding en plezier door middel van humor, spel, verbeelding en creativiteit.

Over PLAYMOBIL®
PLAYMOBIL® inspireert kinderen hun eigen avonturen te creëren en hun fantasie de vrije loop te laten. De essentie van PLAYMOBIL® is de speelfiguur van 7,5cm groot met beweeglijke ledematen, handen met een grijpfunctie die bijpassende accessoires kunnen vasthouden en een rond, draaibaar hoofd met vrolijk gezicht. De speelsets zijn vermakelijk, stimuleren de oog-handcoördinatie en dragen bij tot de verdere ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden.